Brownie en mango kwarktaartje

Een kleine cheesecake met een brownie bodem en mango laag

Ontbijten met taart blijf ik graag doen! En al helemaal als het een gezonde brownie is met een kwarklaag en een fruitlaag…

Ik ben echt gek op fruit en daarom verwerk ik graag fruit in mijn taartjes! Voor dit taartje heb ik mangopuree gebruikt en om dit taartje wat specialer te maken chocolade. De bodem is een bronwie, gemaakt zonder ei, maar wel lekker smeuïg en heeft een rijke chocolade smaak!

Verder versierde ik het taartje met meer fruit omdat die anders ook zo saai is! Geniet ervan zoals ik ook gedaan heb!

Brownie en mango kwarktaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

25

minutes
Cooking time

15

minutes

Dit is voor een taartje met een doorsnede van ca. 12 cm

Ingrediënten

  • 30 gr boekweitmeel

  • 5 gr cacaopoeder

  • 1 a 2 tl honing

  • 1/2 tl boter

  • 3 el (amandel)melk

  • 1 tl bakpoeder

  • Optioneel: 1 el cacao nibs/chocolade stukjes

  • Kwarklaag
  • 125 gr kokosyoghurt

  • 75 gr mango

  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  • Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten voor de brownie tot een smeuïg geheel en proef of jou beslag zoet genoeg is
  • Schep het brownie in je springvorm en verdeel dit egaal over de bodem, dit gaat het beste met een natte plastic spatel
  • Bak de brownie voor 15 minuten in de oven, houd wel in de gaten dat je bodem niet te hard gebakken wordt
  • Laat na het bakken goed afkoelen voordat je verder gaat naar de volgende stappen
  • Maak 1 blaadje gelatine klaar volgens de verpakking
  • Meng de klaargemaakte gelatine met 100 gr kokosyoghurt
  • Schenk dit over je brownie en zet je taartje voor minimaal een half uur in de koelkast voordat je verder gaat naar de volgende stap
  • Pureer de mango tot moes en meng dit met de overige kokosyoghurt
  • Maak het overige gelatine blaadje klaar volgens de verpakking en roer dit door de mango puree
  • Schenk dit over de (deels) opgesteven kokosyoghurt laag
  • Plaats je taartje terug in de koelkast voor minimaal 1 uur
  • Decoreer je taartje met meer vers fruit, stukjes chocolade en kokossnippers

Notities

  • Dit taartje blijft ongeveer 3 dagen lekker in de koelkast in een afgesloten bakje

P.s. ga jij dit taartje maken? Tag mij dan in het resultaat op Facebook of Instagram of #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*