Easy appel crumble

Easy apple crumble

Glutenvrije easy appel crumble met warme appel, rozijnen en kaneel. Een makkelijk en warm ontbijtje die zo klaar is!

Makkelijke apple crumble voor ontbijt

Easy appel crumble met zelfgemaakte en glutenvrije havermout crumble. De combinatie van warme appel, rozijnen en kaneel zorgt voor een heerlijk warm ontbijt. Een makkelijk ontbijtje die zo klaar is en smaakt naar meer!

Niet alleen houd ik verschrikkelijk veel van appels maar houd ik er ook van om mijn ontbijt een beetje fancy te maken! Daarom vond ik het tijd om een één-persoons apple crumble te maken die zo op tafel staat. Makkelijk, voedzaam, smaakt als een taartje en eigenlijk ook heel lekker als toetje!

Dit ontbijtje heb ik nu al zo vaak gemaakt en met veel verschillende variaties. Zolang je basis goed is kun je erop los variëren zoveel je maar wilt! Ik heb al een keer blauwe bessen toegevoegd, pompoen en frambozen. Je kunt ook cacao nibs toevoegen of wat speculaas kruiden. Dit geeft je ontbijtje een andere smaak terwijl het toch hetzelfde recept is!

Mocht je nou een echte zoetekauw zijn voeg dan nog wat suiker toe. Voor mij is dit niet nodig omdat ik de smaak van appel al zoet genoeg vind. Zelf zoet ik de crumble met 100% appelstroop. Appelstroop vind ik lekker smaken met appel maar honig of (kokosbloem)suiker past er ook super bij.

Zoals je kon lezen is dit ontbijtje super snel klaar en smaakt heel lekker. Vooral als je er volledig je eigen draai aan geeft en smaken toevoegt die je lekker vind! Lees hieronder wat je nodig hebt voor deze crumble te maken!

Easy appel crumble

Easy apple crumble

Glutenvrije easy appel crumble met warme appel, rozijnen en kaneel. Een makkelijk en warm ontbijtje die zo klaar is!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram glutenvrije havermout
  • 10 gram boekweitmeel
  • 1/2 el kokosolie/boter
  • 1/2 el appelstroop
  • 2 el water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleinovenbestendig bakje een klein beetje in.
  • Snijd de appel in stukjes en meng deze samen met 5 grammeel, de rozijnen, het kaneel en 1 el water
  • Doe het appel mengsel in het bakje en ga verder met de crumble.
  • Meng vervolgens het overgebleven meel samen met dehavermout, de olie, de appelstroop en 1 el water tot een crumble
  • Verdeel dit over de appel in het bakje. Bak de crumble voor30 minuten gaar in de oven en laat het dan in de oven nog 15 minuten afkoelen
  • Lekker met wat kwark of een bolletje ijs als toetje!

Notities

De crumble blijft zo’n 2/3 dagen goed in de koelkast.    
Trefwoord appel, breakfast, crumble, glutenvrij, havermout, kaneel, lactose vrij, ontbijt, ontbijt crumble, rozijnen
Of je gebruikt de vulling voor over de appels. Hol de appel een beetje uit. Meng de crumble ingrediënten met het kleine beetje appel, smeer je appel in met wat boter en kaneel en verkruimel je deeg erover. Voor 25 minuten op 280 graden en je hebt een fancy toetje of ontbijt!

P.s. Wat vind jij van deze crumble? Laat je mij het hieronder weten of tag je me op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking als je mijn apple crumble recept goed gelukt vind? Vind ik leuk om te zien! En kijk hier voor nog veel meer lekkere crumble recepten.

Bewaar het recept ook op Pinterest!
Easy appel crumble

3 Comments

  1. Kun je de appelstroop ook weglaten of vervangen door iets anders? Heb geen appelstroop in huis.

    • Tuurlijk kan dat! Honing, stroop, ander zoete pasta, het kan allemaal. Mocht het zijn dat je dat ook niet hebt kan een beetje boter met wat kaneel of suiker ook goed 🙂

  2. Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*