Granola cheesecake

Granola cheesecake

Makkelijke, glutenvrije cheesecake. Een ontbijttaartje van glutenvrije granola met daarop een zachte cheesecake met gebakken kaneel appel!

Ontbijten met zelfgemaakte taart

Hoe klinkt een makkelijke, glutenvrije granola cheesecake? Een taart met een zelfgemaakte bodem met daarop een zachte kwark laag met gebakken kaneel appel! Ik ben gek op ontbijten met taart en dit is een nieuwe favoriet van mij!

Ontbijten met taart is niet alleen wat spannender dan een boterham met hagelslag of een bakje kwark, het is ook gewoon veel lekkerder. Ik ken niemand die niet gek is op taart en graag taart eet. Nu is dit weer een ontbijttaartje waar je elke dag mee zou kunnen starten maar ik zeg er ook geen nee tegen bij een kopje koffie of met een toefje slagroom.

Soms moet je gewoon even buiten de bestaande lijnen denken en dan ontstaan er creaties waar je zelf heel blij van wordt. Ik had al weken een ontbijttaart in mijn hoofd met gebakken appel. Maar ik kon er gewoon niet op komen wat ik met de taart aan moest. Opeens schoot het idee in mijn hoofd dat ik met mijn appeltaart granola vast wel een hele lekkere taart moest kunnen maken. Een krokante bodem, zachte cheesecake en zoete appel combineerde in deze top taart!

Je kunt voor elke granola of cruesli gaan die jij maar wilt. De appel kun je ook vervangen voor peer of rood fruit. Beide erg lekker! Ik raad aan het fruit af te stemmen op je bodem. Vervang anders ook eens de kaneel uit de cheesecake laag met vanille aroma of cacaopoeder. Je zult zien dat als je een klein onderdeel aanpast de taart een hele andere smaak krijgt!

Veel bakplezier en eet smakelijk alvast!

Granola cheesecake

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Gebak
Servings

8

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 

10

minutes

Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 125 gr appeltaart granola

  • Cheesecake
  • 500 gr kwark/kokosyoghurt/lactosevrije youghurt

  • 2 eieren

  • 50 gr honing

  • 25 gr maïzena

  • Topping
  • 1 appel

  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in
  • Smelt de kokosolie en roer dit samen met de honing door de granola
  • Schep de granola in de springvorm en druk deze met een natte lepel goed aan
  • Bak de bodem in 12 a 15 minuten af in de oven en laat daarna buiten de oven afkoelen
  • Roer alle ingrediënten voor de cheesecake door elkaar en schenk op de bodem
  • Zet de cheesecake met een bakje water, voorkomt scheuren van de cheesecake, in de oven en bak de taart 60 minuten af
  • Laat de taart even afkoelen met de deur van de oven op een kier en daarna volledig buiten de oven
  • Dek de taart af en laat de cheesecake 3 uur in de koelkast opstijven
  • Snijd een appel in stukjes en bak deze met de honing en kaneel voor een paar minuten op laag vuur zacht
  • Verdeel de gebakken appel over de taart en geniet ervan!

Notities

  • Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, dan blijft die 2 tot 3 dagen lekker!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze granola cheesecake gaat maken. Laat je mij dit weten? Ik ben benieuwd welke granola jij gebruikt en hoe jouw taart eruit ziet! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovscooking. Vind ik super leuk! En kijk vooral een hier naar nog veel meer ontbijt inspiratie of ontbijttaartjes inspiratie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*