Pumpkin oats

Pumpkin oats

Een warme bowl glutenvrije pumpkin oats voor ontbijt! Het perfecte ontbijtje in de herfst. Lekker met warme appel en een kop thee!

Warme, winterse ontbijtsmaken in een kom!

Het perfecte herfst ontbijtje is een warme bowl pumpkin oats. Glutenvrije havermout pap vol winterse smaken die zorgen voor een heerlijk ontbijt. Makkelijk te maken, snel klaar en heel voedzaam! 

Zelf ben ik gek op warme havermoutjes. Het is een super start van de dag. Alleen als je havermout zonder kruiden, fruit en groente maakt is het nogal saai. Daarom heb ik een super simpel herfst recept voor je. Door een combinatie van deze smaken ga je een warme bowl havermout geweldig vinden!

Pumpkin oats

Pompoen gecombineerd met pumpkin spices, amandelmelk, rozijnen en eventueel wat maple syrup. Deze smaken samen zorgen voor het idee dat je pompoentaart eet. Pompoen is zo’n veelzijdige groente dat die ook prima in je ontbijt kan. Je proeft een zoete pap maar je hebt gelijk 150 gr groente binnen. Ik hou hier van!

Maak zelf dit makkelijke ontbijtje en geniet ervan. Laat je niet afschrikken door de pompoen want het is echt heel lekker. Vooral met wat kokosyoghurt, pecannoten en gebakken appel. Een voedzaam en gezond ontbijt voor een fijne start van de dag!

Pumpkin oats

Pumpkin oats

Een warme bowl glutenvrije pumpkin oats voor ontbijt! Het perfecte ontbijtje in de herfst. Lekker met warme appel en een kop thee!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 125 ml (amandel)melk
  • 1 tl pumpkin spices*
  • 75 a 150 gram pompoen puree**
  • 1 el maple syrup optioneel
  • 1 el rozijnen
  • scheutje gembersap optioneel

Toppins

  • appel
  • gemengde rozijnen
  • pecannoten
  • kokosyoghurt

Instructies
 

  • Meng de havermout, kruiden, melk en pompoen puree* door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
  • Kook de pap voor ongeveer 10 minuten zachtjes door totdat die romig is en de gewenste dikte heeft. 
  • Bak ondertussen de appel met wat kaneel en honing in een pan. 
  • Serveer met de kokosyoghurt, gebakken appel, vers fruit en pecannoten. 

Notities

*kaneel, koek en speculaas kruiden en/of wat gember kan ook
**pompoen puree maak je heel gemakkelijk zelf door pompoen te koken en te pureren. 
Lekker met de gemende rozijnen en pecannoten van DeNotenshop.
Trefwoord appel, glutenvrij, havermout, herfst, kaneel, lactose vrij, ontbijt, pecannoten, pompoen, pumpkin, rozijnen

P.s. Als je dit ontbijtje lekker vind, vind je deze makkelijke ontbijt recepten ook lekker! En laat vooral een reactie achter als je een recept gemaakt hebt. Je kunt hieronder Eem reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. 

Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!

Pumpkin oats

One Comment

  1. Pingback: Glutenvrije pumpkin granola • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*