Roomkaas fondue

Roomkaas fondue

Kaasfondue met kruidenroomkaas geserveerd met een hele lading van hapjes als groente en kip, tot broodjes en olijven voor een heerlijke borrelplank

Maak een lekkere borrelplank met een kaasfondue als borrelplank topper, gegarandeerd plezier en heerlijk om te eten

Kaasfondue met kruidenroomkaas geserveerd met een hele lading hapjes zorgt voor een heerlijke borrelplank. Ik eet al vanaf jongs af aan kaasfondue die aardig opgepimpt is en met de meeste kruiden. Dit keer maakte ik daarom zelf een kaasfondue met kruidenroomkaas. Ik serveerde er, net als vroeger, een hele lading van lekkere hapjes en dippers bij. Zo krijg je een hele gezellige borrelplank of dinner waarmee je uren kunt genieten!

Roomkaas fondue

Thuis maakte wij altijd kaasfondue met blauwe kaas, tijm, witte wijn en heel veel knoflook! Echt super lekker en ik denk dat we het bijna elke twee weken aten. Nu ik op mijzelf woon maak ik het veel minder maar ik houd er nog steeds heel erg van. Dus toen ik van fansquare, in samenwerking met leuke recepten, aan de slag mocht met Boursin wist ik meteen dat ik een kaasfondue wou maken!

Boursin is een goed gekruide roomkaas en het leek mij een leuke vervanger van de blauwe kaas. De roomkaas is al gekruid maar alsnog kruidde ik de fondue nog wat extra. Er gaat niks boven een goed smakende kaasfondue en naar mijn idee horen daar veel kruiden in en veel lekkere hapjes bij.

Roomkaas fondue

Dus ik dook de keuken in en begon met het snijden van een boel lekkere hapjes. Komkommer in stukjes, cherrytomaatjes doormidden, champignons wokken, kip marineren en bakken, olijven en stokjes in een bakje doen en een stokbrood afbakken en snijden! Alles even leuk aankleden en de tafel dekken. Wijntje erbij en dan de kaasfondue maken. Nadat die klaar is alles op tafel zetten en genieten!

Avondjes als dit zijn mijn favoriete avonden en ik geniet daar ten top van! En om jullie zulke avondjes niet te besparen deel ik vandaag het kaasfondue recept met jullie. Maak er zelf de lekkerste hapjes bij zodat jij eet wat je lekker vind! Een borrelplank die heel anders is dan je gewend bent, maar ohh zo lekker!

Roomkaas fondue

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, borrelplank
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 400 gr kaasfondue kaas

  • 75 gr Boursin (of meer)

  • 1 teen knoflook

  • 1 el gedroogde basilicum

  • peper

  • Optioneel: flinke scheut witte wijn

  • Hapjes
  • groente

  • champignons

  • kip

  • stokbrood

  • dippers

  • olijven

Bereidingswijze

  • Knijp het teentje knoflook uit
  • Voeg de kaasfondue kaas, kruidenroomkaas en knoflook bij elkaar in een pan
  • Breng zachtjes aan de kook
  • Roer constant goed door totdat de kaas tot de helft gesmolten is
  • Voeg dan de witte wijn toe
  • Laat de kaas helemaal smelten en roer op het laatste de gedroogde basilicum en peper erdoorheen
  • Serveer met alle gemaakte hapjes

Notities

  • Serveer de kaasfondue op een warm houd plaat zodat de kaas niet kan stollen
  • Kaasfondue over? Vries het dan in of verwarm het met wat extra water de volgende dag weer!

Ik maakte met Boursin roomkaas ook al deze kruidenbroodjes. Ook heel lekker om deze bij de kaasfondue te serveren! Deze samenwerking zegt niks over mijn mening. Ik ben fan van deze roomkaas en koop hem zelf ook regelmatig. Maar als jij een andere roomkaas wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook prima! Doe ik soms ook 🙂

P.s. ik ben benieuwd of jullie ook van een kaasfondue houden net zoals ik. Of van avondjes borrelen… Willen jullie mij het resultaat van jullie plank delen? Dat vind ik leuk om te zien! Je kunt een reactie hieronder achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. hoi
    dit jaar ga ik voor het eerst gourmetten en kaasfonduen
    vraagje kun je in plaats van wijn ook beetje melk en een beetje appelsap of druivensap gebruiken
    gezien wij met kids fonduen?

    • Hi! Wat leuk, veel plezier alvast. Je kunt de wijn weglaten maar inderdaad ook vervangen met een klein beetje druivensap. De smaak zal dan iets minder sterk zijn. Ik denk dat je het beste gewoon kunt proeven of je de druivensap wilt toevoegen of helemaal wilt weglaten.
      Eet smakelijk alvast 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*