Rozijnen koekjes

Rozijnen koekjes

Glutenvrije rozijnen koekjes met kaneel een honing. Zachte, brosse koekjes met de smaak van kaneel en kleine zoete rozijnen!

Makkelijke, brosse koekjes met smaak.

Bak zelf glutenvrije rozijnen koekjes met kaneel een honing. Het zijn zachte, brosse koekjes met de smaak van kaneel en kleine zoete rozijnen in het beslag! De koeken zijn lekker zacht van structuur maar hebben alsnog een bite. De kaneel, honing en rozijnen zorgen voor een mooie smaak combinatie.

Ik heb al heel wat soorten koekjes voor stage gebakken. De ene pakte wat beter uit dan de andere maar daar leer ik alleen maar van. Sommige zet ik op de foto en aan andere moet ik nog een beetje bij schaven. Maar de koekjes die ik vandaag deel zijn een van mijn favoriete koekjes die ik de afgelopen tijd heb gebakken!

Rozijnen koekjes

Dat ik van kaneel en rozijnen houd valt misschien wel op als je mij al een tijdje volgt. Het liefst verwerk ik deze smaken overal zo ongeveer in. Zo ook in dit recept voor deze koekjes. De koekjes zijn smeuïg en een beetje zacht van structuur, terwijl er toch een krokantje in de korst zit. Goed gevuld met rozijnen en de zachte smaak van kaneel.

Ik houd er zo van! En natuurlijk zijn de koekjes weer glutenvrij en lactose vrij te maken. Dit doe ik omdat ik wil dat er zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van lekkere koekjes. Want een koekje bij de koffie of thee is toch echt lekker! En deze koekjes zijn zo makkelijk te maken dat iedereen met twee linker handen ze ook kan maken.

Ga lekker zelf aan de bak en geniet ervan!

Rozijnen koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

25

servings
Prep time

1

hour 

10

minutes
Cooking time

15

minutes

20 a 30 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gr boekweitmeel/rijstmeel

  • 120 gr roomboter

  • 75 gr suiker

  • 75 gr honing/syryp gold

  • 100 gr rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Snijd de rozijnen en boter in kleinere stukjes.
  • Kneed de boter met het boekweitmeel tot een korrelig deeg. Voeg hier het ei, de suiker, honing, kaneel en het bakpoeder aan toe en kneed tot een plakkerig deeg.
  • Dek het deeg af met vershoudfolie en zet voor minimaal één uur in de koelkast zodat het deeg harder kan worden en je balletjes kunt maken.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak bolletjes van je deeg en druk deze plat net als koekjes. Leg de koekjes op de bakplaat met wat ruimte tussen de koekjes.
  • Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verplaats de koekjes naar een rooster om ze goed te laten afkoelen en dat ze iets kunnen uitharden.

P.s. Ik ben benieuwd of jij net zo van koekjes houdt als de leerlingen op stage. Mocht je deze koekjes nou gaan bakken dan ben ik erg nieuwsgierig naar het resultaat! Laat je mij dit weten of zien? Dit kan in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Sofie Schippers

    Ze zijn heerlijk! Ik heb de roomboter wel vervangen door kokosolie en het boekweitmeel door amandelmeel.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*