Speculaas bananenbrood

Glutenvrije speculaas bananenbrood gevuld met sinaasappel, gedroogde cranberry’s en amandelschaafsel. Het winterse tussendoortje waar je blij van wordt!

Gezond en smaakvol tussendoortje

Dit is een glutenvrije speculaas bananenbrood gevuld met sinaasappel, gedroogde cranberry’s en amandelschaafsel bovenop. Het winterse tussendoortje waar ik blij van wordt en graag eet. De sinaasappel zorgt voor een zoet effect terwijl de cake wel lekker stevig van structuur blijft.

Ik ben gek op tussendoortjes maar zo rond sinterklaas en kerst vind ik een gezonder tussendoortje helemaal top! Dan eet ik door de dag heen gezond en in de avond en het weekend lekker waar ik zin in heb. Een soort balans maar wel met lekker eten. En gelukkig hoeft gezond te eten niet vies te zijn!

Zelf vind ik dit een beetje een winters bananenbrood al smaakt die in de zomer ook lekker. In dit glutenvrije bananenbrood zitten niet alleen bananen, maar ook gedroogde cranberry’s, sinaasappels amandelschaafsel en speculaas kruiden. Daardoor krijg je een beetje het idee dat je speculaas eet! Dit brood is gezoet met honing en eigenlijk is dat ook heel lekker met speculaaskruiden.

Door de speculaaskruiden krijg je een bananenbrood dat past bij de tijd van het jaar. Speculaas en sinaasappel combineert heel goed en dan in combinatie met bananen is dit een verrukkelijk brood. De cranberry’s zorgen voor een zoet zuurtje en de sinaasappel voor de frisheid in je brood.

Hierond staat het recept beschreven. Weer erg makkelijk, voedzaam en goed invriesbaar! Een recept waar ik blij van wordt.. .!

Speculaas bananenbrood

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel

  • 2 eieren

  • 3 rijpe bananen

  • sap van 1 sinaasappel

  • 2 sinaasappels in stukjes

  • 50 gr gedroogde cranberry’s

  • 1 el honing

  • 1 el koek en speculaas kruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • amandelschilfers voor bovenop

  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier
  • Pureer de bananen en roer de eieren los
  • Pers 1 sinaasappel uit en snijd de andere 2 in stukjes
  • Meng alles door elkaar tot een mooi beslag
  • Giet alles in de cakevorm en bestrooi het beslag met de amandelschilfers
  • Bak de cake in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven
  • Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt

Notities

  • Invriezen is goed mogelijk met deze cake

P.s. ga jij dit bananenbrood of een van mijn andere tussendoortjes maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

6 Comments

  1. Ziet er super lekker uit !!! Ga ik vandaag uitproberen om morgen aan mijn ouders te serveren met een heerlijk tasje koffie

  2. Ik vraag me af of er geen bakpoeder in moet? Anders blijft het brood toch plat?

  3. Kan je de eieren soms vervangen door iets wegens allergie aan eigeel?

    • Hey, je zou het kunnen proberen met ongeveer 50 gram banaan of appelmoes per ei extra. De baktijd met een kwartiertje verlengen en eventueel een tl phylisiumvezels toevoegen. De cake zal minder hoog worden en iets minder luchtig, maar dit zou wel moeten werken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*