Tempeh noedels

Tempeh noedels

Noedels met gekruide tempeh, veel groente en een homemade pinda saus. Makkelijke, vegetarische wok maaltijd met veel smaak en verse groente!

Verassende vega maaltijd

Heerlijke, glutenvrije noedels met gekruide tempeh, veel verschillende groente en een homemade pinda saus. Makkelijke, vegetarische wok maaltijd met veel smaak en verse groente!

Tempeh is een vleesvervanger op basis van sojabonen. Het heeft een eigen smaak van waar je maar net van moet houden. Als je je tempeh goed gemarineerd hebt vind ik het heerlijk om mee te koken en doe dit dan ook regelmatig. Ik heb hier een heel lekker recept staan voor gekruide tempeh.

Maar vandaag ben ik aan de slag gegaan met een recept waar de tempeh niet de hoofdrol speelt. Dit is een heerlijke bowl vol noedels met verse, gewonkte groente, tempeh en een lekkere saus op basis van pindakaas.

Tempeh noedels

Door veel verschillende groente te gebruiken wordt je maaltijd niet alleen heel kleurrijk, maar krijg je ook een boel vitamines binnen. De rode paprika is lekker zoet, de broccoli geeft een knapperige bite en de champignons passen daar weer heel mooi bij.

De smaak van de tempeh maak ik met veel pit door sambal te gebruiken. Dit kun je zo heftig maken als jij zelf wilt. Na het marineren bak je de tempeh knapperig zodat die voor een mooi structuur zorgen in jouw bowl. De saus maak je met pindakaas, honing en sojasaus en blus je alle groente mee af. Zo heb je heel snel een maaltijd die super op smaak is zonder pakjes en zakjes.

Ik geef toe dat ik misschien iets meer ingrediënten gebruik dan gebruikelijk in mijn recepten. Maar geloof mij als ik zeg dat dit heel lekker is! In dit recept gebruikte ik rijstnoedels die glutenvrij zijn maar gebruik gerust welke jij wilt. Deze bowl is ook erg lekker met rijst!

Eet smakelijk alvast!

Tempeh noedels

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

3

servings
Prep time

45

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • Tempeh
  • 250 gr tempeh

  • 1 el sesamolie

  • 1/2 tl uienpoeder

  • 1 tl sambal

  • 1 1/2 el ketjap

  • Woksaus
  • 1 1/2 el pindakaas

  • 50 ml sojasaus

  • 60 ml heet water

  • 1 tl honing

  • 1 tl (rijst)azijn

  • Groente
  • (glutenvrije) noedels

  • 1 grote ui

  • 1 cm rode peper

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 cm verse gember

  • 250 gr champignons

  • 1 rode paprika

  • 1 kleine broccoli

Bereidingswijze

  • Meng alles voor de marinade tot een sausje en roer hier de tempeh, gesneden in kleine stukjes, doorheen
  • Laat de tempeh voor minimaal 30 minuten (liefst langer) staan
  • Meng alle ingrediënten voor de woksaus tot een sausje
  • Snipper de ui en snijd de gember, peper en knoflook in kleine stukjes
  • Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes
  • Maak kleine roosjes van je broccoli en kook die in een paar minuten gaar
  • Kook de noedels volgens de verpakking, giet af en laat uitlekken
  • Bak de tempeh, in een droge koekenpan, op laag vuur krokant en knapperig en zet daarna aan de kant
  • Verhit een scheutje (wok)olie in de wok
  • Bak hier de ui, knoflook, gember en peper in glazig
  • Voeg de champignons toe en wok deze op hoog vuur mee tot ze bijna gaat zijn en voeg dan de paprika toe en wok kort nog even mee
  • Voeg de gekookte broccoli en je woksaus toe aan het groente mengsel en wok alles nog voor 1 minuut op hoog vuur
  • Serveer met de knapperig gebakken tempeh en gekookte noedels

Notities

  • Eet smakelijk! En probeer dit is met stokjes te eten… Is altijd een leuke uitdaging

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vind. Laat je hieronder een reactie achter of tag je mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk!

Nog op zoek naar meer inspiratie? Hier heb ik een pagina met al mijn dinner recepten en hier eentje met alle vegetarische recepten op mijn blog.

One Comment

  1. Pingback: Tempeh • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*