Frisse vrolijke lente salade
Ik ben zo blij dat het weer wat mooier weer aan het worden is…! Het zonnetje begint weer te schijnen, de bomen worden groen, overal hoor je vogeltjes fluiten en ik kan de dikke jassen weer aan de kapstok laten! Omdat ik zo vrolijk wordt van dit weer krijg ik ook meteen zin in salades. Heel vaak heb ik mijn toenmalige huisgenootje pasta pesto salade gegeten. Zo vaak dat ik het niet meer kon uitstaan op een gegeven moment.
Maar nu, met dit weer omdat we het vaak in de lente en zomer buiten aten, kreeg ik echt weer trek in pesto. Veel van de ingrediënten van deze salade zaten er bij ons vroeger ook in. Alleen heb ik de pasta vervangen door quinoa en een eitje toegevoegd. Ik vond het een geslaagde salade die heerlijk past bij het mooie weer momenteel!
Celebrate spring salade
Course: Lunch, Dinner4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
40 gr quinoa
2 zongedroogde tomaten in olie
2 plakjes zoute ham (Coburger rauwe ham gebruikte ik)
1 ei
1/3 komkommer
6 cherry tomaatjes
1/3 oranje of rode paprika
1/2 kleine rode ui
1 handje rucola
1 lente ui
1 el geraspte kaas
1 el pesto
1 tl Italiaanse kruiden
snufje chiliflaxes
zout/peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de verpakking
- Kluts je eitje en voeg daar de geraspte kaas, Italiaanse kruiden, chili peper en zout en peper aan toe en roer dit goed door
- Verhit een beetje olie in je koekenpan en roer hier je eitje in gaar. Je zult allemaal kleine stukjes krijgen
- Bak in dit zelfde pannetje, zonder extra olie, je ham een klein beetje knapperig
- Snijd de komkommer en paprika in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd je ui in halve ringen
- Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes
- Als de quinoa gaar is roer je de zongedroogde tomaatjes door je quinoa
- Verdeel de el pesto door je gesneden groente
- Serveer alles op een bord samen met de rucola en de lente ui
P.s. ga jij deze lente salade maken? Ik ben altijd erg nieuwsgierig wat jullie van mijn receptjes vinden. Laat je mij dit weten in een reactie hieronder of op Facebook of Instagram @lislovescooking?