aardbeien citroen cakejes

Aardbei en citroen cakejes

Frisse, luchtige, kleine yoghurt cakejes met citroen en aardbei

Deze kleine yoghurtcakes zijn lekker fris van smaak. De citroen zorgt voor een verassende frisse smaakmaker in de cakejes, aardbeien maken de cakejes lekker zoet en het bananenmeel past perfect ertussen!

Je kunt zoveel citroen in deze cakejes stoppen als je wilt, maar kijk wel uit want de mijne waren echt heel zuur! Al vond ik dat persoonlijk echt geen probleem want de aardbeien maakte dit cakeje weer lekker zoet. Honing smaakt heerlijk bij de aardbeien en zorgt voor dat kleine beetje extra smaak. bananenmeel neemt veel vocht op dus zorgt ervoor dat de structuur van het cakeje niet te sompig wordt maar een heerlijke bite houdt!

Dit was een tussendoortje die zoveel lekkerder uitpakken dan gedacht. Soms probeer ik ook maar wat uit en veras ik mijzelf ermee… Echt leuk! Ook invriezen kun je met deze cakejes heel goed doen. Haal ze de avond van tevoren uit de vriezer en geniet er de volgende dag met volle teugen van!

Aardbei en citroen cakejes

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

triangle bakvorm of 6 muffin vormpjes

Ingredi├źnten

  • 100 gr bakbananenmeel *

  • 1 ei

  • 125 gr Griekse yoghurt 2%

  • 50 ml amandelmelk

  • 1 el honing

  • 1 tl bakpoeder

  • 100 gr aardbeien

  • rasp 1 citroen

  • sap citroen (naar smaak)

    *130 gr boekweitmeel kun je als vervanger gebruiken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je vormpjes klaar
  • Ontdoe de aardbeien van hun kroontje en snijd ze in kleine stukjes
  • Roer het ei door de yoghurt, amandelmelk en honing
  • Meng het bananenmeel en bakpoeder door het yoghurtmengsel
  • Roer de citroensap, citroenrasp en aardbeien als laatste door het beslag
  • Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en bak in 20 a 25 gaar

P.s. ik ben benieuwd of jij deze kleine, frisse en zomerse cakejes ook gaat maken. Laat je mij het weten of ze gesmaakt hebben? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *