Appel gember muffins

Muffins gevuld met appel en gember

Deze muffins heb ik ontworpen en gemaakt op aanvraag en was een leuke uitdaging. Ik vind het leuk om nieuwe receptjes uit te proberen en te spelen met nieuwe smaken. Nog nooit had ik gember op in taartjes en nu moest ik er muffins mee gaan maken… Nou ja, challenge excepted dan maar!  

Ik kook wel vaker met gember alleen is dit dan vaak verse gember in wokgerechten. Nu moest ik gember gaan verwerken in een zoet baksel. Eigenlijk moest ik gekonfijte gember gebruiken maar dat hadden de supermarkten bij mij in de buurt niet. Daarom heb ik gekozen voor bakgember. 

Bakgember is gesneden gember op een siroop. Je kunt het gemakkelijk bij elke supermarkt kopen en ik vind het erg lekker smaken. De smaak is vrij intens, maar als je die verwerkt in een baksel is het heel lekker subtiel. Het geeft je muffin in dit geval veel meer pit en karakter.  

Ik koos ervoor om de gember te combineren met appel, rozijnen en walnoten. Appel neutraliseert de hele heftige smaak van de gember, de rozijnen zorgen voor het zoet en de walnoten voor de crunch!  

De muffins waren een groot succes en er werd al meteen om het recept gevraagd. Ik zie dit als een goed teken en daarom deel ik dit recept vandaag met jullie op mijn blog. Het recept staat hieronder uitgewerkt!  

Mijn tip is wel bij het maken van dit dat zodra je de kwark toevoegt je niet meer gaan mengen met de mixer. Het wordt best wel een stug beslag en bij mij schoot het beslag door de hele keuken… Ik weet zeker dat als ik op het plafond kijk het beslag daar nog steeds zit…!

Appel gember muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet, Gebak
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

 • 275 gr boekweitmeel/patent tarwebloem

 • 100 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

 • 2 eieren

 • 150 gr magere kwark

 • 100 gr lichtbruine basterd suiker

 • 1 zakje vanille suiker

 • 1 el kaneel

 • 1/2 zakje bakpoeder

 • 2 appels

 • 50 gr rozijnen

 • 50 gr walnoten

 • 50 gr bakgember

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Snijd de appels in kleine stukjes
 • Wel de rozijnen in warm water
 • Verbrokkel de walnoten
 • Snijd de gember in kleine stukjes
 • Mix de suiker, kaneel, boter en eieren tot een egale massa
 • Voeg de kwark toe en meng dit goed door elkaar
 • Meng het meel en het bakpoeder met het beslag tot een mooie massa
 • Spatel de appel, walnoten, rozijnen en gember door het beslag
 • Verdeel het beslag over 12 vormpjes
 • Bak de muffins gaar in 25-30 minuten (dit verschilt per oven)

P.s. Ik ben benieuwd wat jullie van de muffins vinden. Laat je een reactie hieronder achter of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking? Vind ik heel leuk om te zien!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*