appel rozijnen pancakes

Appel rozijnen pancakes

Pancakes die glutenvrij zijn door tijgernotenmeel, gevuld met appel en rozijnen en geserveerd worden met maple syrup, wat kwark en vers fruit

Gemaakt van tijgernotenmeel zodat iedereen kan genieten van deze pancakes

Pancakes zijn echt een heerlijke start van je dag! Dan heb ik al heel veel pancake recepten op mijn blog maar dit is weer net een ander recept… Pancakes die glutenvrij zijn door tijgernotenmeel, gevuld met geraspte appel en rozijnen.

Dit keer raspte ik appel, welde ik rozijnen, roerde ik er kwark doorheen, gebruikte ik tijgernotenmeel en bakte ik deze met een deksel op de pan. Door dit allemaal krijg je heerlijke, natuurlijk zoete, tijgernotenmeel pancakes. Een voedzaam en smaakvol recept waar je in de ochtend blij van wordt!

Een relatief simpel recept met een hele hoge wauw factor! Ik ben dan ook gek op appel en het is dus ook absoluut niet gek dat dit een van mijn favoriete pancakes momenteel zijn… Nu weer een nieuw recept gaan bedenken!

Appel rozijnen pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingredi├źnten

 • 30 gr tijgernotenmeel

 • 30 gr (soja)kwark

 • 1 tl kaneel

 • 1 tl bakpoeder

 • 45 ml amandelmelk

 • 1 tl appelazijn

 • 1/2 appel, geraspt

 • 1 el rozijnen

 • Toppings
 • kwark

 • appel

 • maple syrup

 • fruit

Bereidingswijze

 • Wel de rozijnen voor vijf minuten in heet water
 • Roer de melk en appelazijn door de kwark en laat vijf minuten staan zodat je een schuimig geheel kan krijgen
 • Rasp de appel met een grove rasp
 • Meng de kaneel en het bakpoeder met de tijgernotenmeel
 • Roer het meel door het schuimige kwark mengsel net zolang totdat je geen klontjes meer heb
 • Schep de appel en rozijnen erdoorheen
 • Verhit wat boter in een koekenpan en schep een lepel beslag per pancake in de pan
 • Doe een deksel op de koekenpan en laat de pancake bakken, draai hem om als er belletjes aan de bovenkant van de pancake ontstaan en het randje droog is (de deksel zorgt ervoor dat je pancake zachtjes doorgaart en de binnenkant sollide wordt)
 • Ga zo door tot al je beslag op is
 • Top je pancakes met fruit naar keuze, kwark en maple syrup of honing

P.s. ik ben benieuwd of jij deze appel pancakes of een van mijn andere pancakes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder, door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *