Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade

Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade

Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade met mango en tempeh. Een heerlijke smaakcombinatie in de vorm van een vullende en gezonde salade!

Frisse salade die heerlijk vult.

Maak eens een andere salade dan anders. Dit is een Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade gevuld met mango, komkommer, radijsjes en tempeh. Een heerlijke smaakcombinatie in de vorm van een vullende en gezonde salade! De zoete aardappel maakt deze helemaal af.

Ik ben echt gek op zoete aardappel. Minimaal één keer per week eet ik deze aardappel wel, maar nog nooit had ik er een salade mee gemaakt. In dit gerecht besloot ik de aardappel lekker te krijgen, te bakken in de oven en daarna te serveren naast een frisse salade met een Aziatisch tintje. De aardappel bakte ik in plakjes, hasselback aardappel, maar kan ook heel goed in blokjes of plakjes. Maar ik vond dit er zo leuk uitzien!

De dressing is heerlijk van smaak en past goed bij de neutrale smaken van komkommer en radijsjes. Hier gingen nog knapperige pinda’s doorheen en Aziatische gekruide tempeh blokjes. De tempeh zorgt voor de nodige proteïne in dit gerecht en zorgt ervoor dat deze salade ook lekker vullend is.

Dit is een maaltijd die snel klaar is, vol groente en vitamines zit en ook nog eens heerlijk smaakt en vullend is. Ik ben fan van zulke salades en daarom deel ik vandaag het recept met jullie!

Aziatische zoete aardappel maaltijdsalade

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels

  • 10 radijsjes

  • 1 komkommer

  • 1/2 mango

  • 1 klein blikje edamme boontjes (ongeveer 150 gr)

  • 1 lente ui

  • 25 gr pinda’s

  • 180 a 200 gr Aziatisch gekruide tempeh*

  • 2 flinke handen rucola

  • zout/peper/paprika poeder

  • Dressing
  • 2 el tahin

  • 1 el honing

  • 1 1/2 el soja saus

  • sap 1/2 limoen

  • 1 tl cayenne peper

  • optioneel: knoflook poeder/water

    *Ik gebruikte deze tempeh van bumi maar tempeh kruiden met sojasaus, komijnpoeder, gember en wat tahin is ook heel lekker.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel in plakjes maar net niet helemaal door of snijd de aardappels in blokjes. Schenk wat olie over de aardappels en meng met de paprika poeder en zout en peper. Bak de aardappel in ongeveer 30 minuten gaar en schud bij de blokjes regelmatig om.
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet daarna aan de kant.
  • Snijd de radijs en komkommer in plakjes. Snijd de mango in blokjes en spoel de boontjes af.
  • Bak de tempeh krokant in een koekenpan in een laagje olie.
  • Serveer de groente samen met de rucola, pinda’s tempeh en zoete aardappel. Giet hierover heen de dressing en geniet van jouw vullende maaltijd salade.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade of een van mijn andere salades of vegetarische maaltijden gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *