Smeuïge, glutenvrije blauwe bes ontbijt muffins met granola. Zachte muffins gemaakt van kokosmeel met een crunch van granola en zoet door de blauwe bessen.
Ontbijten met muffins!
Maak zelf voor het ontbijt smeuïge en glutenvrije blauwe bes ontbijt muffins. Gemaakt met granola en kokosmeel. Door de granola hebben de zachte en smeuïge muffins een crunch zijn zoet door de blauwe bessen. Een start met muffins waar je geen spijt van krijgt!
Want zeg nou zelf.. Ontbijten met een taartje of cakeje wil je toch gewoon! Dit is dan ook een erg makkelijk recept voor een heerlijke start of gezond tussendoortje. De structuur van de cakejes zijn heerlijk zacht en smeuïg door gebruik van kokosmeel. De banaan maakt het natuurlijk zoet en de blauwe bessen maken dit cakeje nog lekerder!
In de muffins verwerkte ik granola. Dit zorgt er weer voor dat het zacht van de kokosmeel er een beetje afgaat en je weer een bite in je muffins krijgt. Voeg zoveel granola toe als jij maar wilt! Hou je van extra cruncy dan kunnen deze muffins dat zo krijgen!
Dus zet alles klaar, verwarm je oven voor en ga lekker aan de slag. Voor je het weet staan deze muffins bij jou op tafel!
Blauwe bes ontbijt muffins
Course: Ontbijt9
servings10
minutes25
minutesIngrediënten
100 gr blauwe bessen
90 gr (glutenvrij)havermeel
30 gr kokosmeel
50 a 100 gr chocolade granola*
200 ml amandelmelk
1 banaan
1 tl kaneel
1 el suiker
1 tl bakpoeder
*Ik gebruikte de cacao boekweit granola van Oot granola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 9 siliconen muffin vormpjes klaar. (De siliconen vormpjes zorgen ervoor dat de muffins straks makkelijk uit hun vormpje komen)
- Snijd de banaan in stukjes en prak deze goed fijn. Roer hier de amandelmelk erdoorheen. Voeg daarna het havermeel en kokosmeel, de suiker en het bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar tot je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de granola en de blauwe bessen voorzichtig door het beslag en verdeel je beslag over de 9 vormpjes. (hoe meer granola je toevoegt aan de muffins hoe meer crunch je zult hebben in je muffin)
- Bak de muffins in 25 gaar en laat even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Notities
- De muffins blijven zacht en smeuïg door het gebruik van banaan en kokosmeel maar zijn alsnog goed in te vriezen en blijven 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel. Hoe langer je de muffins laat afkoelen hoe steviger ze worden. Bewaar de muffins buiten de koelkast in een goed afgesloten trommel.
P.s. ik ben benieuwd of jij deze ontbijt muffins of een van mijn andere ontbijt recepten of ontbijttaartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.