Bloemkool pizzabodem

Een pizzabodem gemaakt van bloemkool en mozzarella en belegd met wat je maar lekker vind

Pizza is zo lekker! Vooral vers bij de Italiaan…! En dan belegd met mozzarella, parmezaanse kaas, veel champignons en tomaat, ik houd er van!

Helaas is pizza niet het meest gezonden dus ik ging aan de slag met een gezondere pizza bodem. Pizza gemaakt van bloemkool is niks nieuws, maar ik had het nog nooit zelf gedaan. Na wat onderzoek heb ik dit recept bedacht.

Nu geef ik toe, het is geen echte pizza maar als je hem belegd als een pizza smaakt die er nog wel naar. De tomatensaus combineert goed met de bloemkool en zorgt voor een heerlijke smaak combi. De structuur is alleen anders en de smaak ook een beetje. Maar ja als je een echte pizza wil moet je aan de slag met deeg en gist!

Ik belegde deze pizza met een eigengemaakte saus van tomatenpuree, knoflook poeder en zongedroogde tomaatjes. Daarna belegde ik hem met mozzarella, tomaat, ham, champignons, zwarte olijven en rucola. Erg lekker ook al is het geen ‘echte’ pizza!
Alleen ik kreeg hem niet heel makkelijk van het bakpapier af, dus daar moet ik normaal op verzinnen. Maar toch deel ik het recept met jullie!

Deze komt vaker op het menu. Mocht je deze pizzabodem nou ook willen maken kan dat heel makkelijk… Lees hieronder het recept.

Bloemkool pizzabodem

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediƫnten

  • Pizzabodem
  • 350 gr bloemkool

  • 1 ei

  • 40 gr mozzarella

  • 1/2 el Italiaanse kruiden

  • 1 teentje knoflook

  • Zout/peper

Bereidingswijze

  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en kook deze in een pan met water gaar
  • Giet de bloemkool af en pureer deze
  • Doe de gepureerde bloemkool in een theedoek of keukenpapier en wring al het water er uit (hoe minder water hoe knapperige je bodem)
  • Mix de bloemkool met de mozzarella, ei en kruiden tot een glad beslag
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van je bloemkoolbeslag een pizza bodem
  • Bak je pizza in 30 minuten krokant
  • Beleg je bodem met wat jij maar lekker vind en bak deze nog ongeveer12 minuten

Notities

  • Van het bakpapier kan de pizza moeilijk afkomen. Steek een platte spatel eronder en trek dan voorzichtig het bakpapier er onder uit
  • Verwacht geen echte pizza want de bodem blijft van bloemkool

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pizza vind. Laat je mij jou creatie zien? Dit kan via Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *