Broccoli druiven salade

Broccoli druiven salade

Gezonde broccoli druiven salade met homemade dressing, knapperige walnoten en geitenkaas. Een lichte maaltijd, fris bijgerecht of een gezonde salade!

Voedzame salade met weinig ingrediënten.

Dit is een gezonde broccoli druiven salade met homemade dressing. De salade zit vol vitamines door de broccoli, zoete druiven, knapperige walnoten en romige geitenkaas. Het is zowel een lichte maaltijd, zomers bijgerecht of een gezonde lunch salade!

Salades kun je zo luxe maken als je maar wilt! Ik maak graag salades voor de lunch omdat ze makkelijk vooruit te maken zijn en handig voor als ik mijn koelkast wil legen. Variëren is the key! Een salade is voor mij goed gelukt als er lekker veel groente in zit, iets van kaas/vlees en nog een knapperige crunch. En deze salade heeft dit allemaal!

De inspiratie voor dit recept kwam van een avondje samen eten met een vriendin. We hadden broccoli gekookt, daarbij druifjes gedaan en een lekkere dressing gemaakt. We aten de broccoli met vega spekjes en gebakken aardappeltjes. Het avondeten was erg geslaagd en toen een paar weken later broccoli kocht vond ik het tijd om hiermee een lekkere salade te maken. Makkelijk, goedkoop, vullend en gezond was mijn insteek.

En dat is zeker gelukt! Deze salade is in een handomdraai klaar, zit vol smaak, vitamines en heeft zeker een crunch. De smaken combineren goed samen en vormen een heerlijke salade zo samen. Ik eet deze salade vaak als lunch met een broodje erbij. Maar naast de bbq, met wat pasta of als voorgerecht doet deze salade het ook goed!

Broccoli salade

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli

  • 200 gr rode druiven

  • 50 gr walnoten

  • 35 gr geitenkaas

  • Dressing
  • 3 el magere kwark

  • 1/2 el azijn

  • 1/2 el mosterd

  • 1/2 el honing

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • 1 tl gedroogde munt

  • Peper/zout

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli gaar, spoel af met koud water en zet aan de kan.t
  • Mix alle ingrediënten van de dressing door elkaar tot een dressing en bewaar tot het moment van serveren.
  • Snijd de druiven door midden en verbrokkel indien nodig de geitenkaas en walnoten.
  • Meng de broccoli met de druiven, geitenkaas en walnoten en serveer met de dressing.

P.s. Laat je het mij weten als je deze salade of een van mijn andere salades gemaakt hebt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt mij taggen op Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. En naast deze salade vind je hier nog veel meer salades!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *