Broccoli-falafel nuggets

Vega veggie nuggets

Hoe leuk is het om te experimenteren in de keuken en dat je experiment dan ook echt werkt! Dat lukte bij dit receptje gelukkig…  

Ik heb een tijdje terug al een keertje een recept voor garnalen nuggets met jullie gedeeld en ik heb op het idee van nuggets nu een nieuw receptje gemaakt.  Ik weet niet of ze nog steeds mee kunnen doen met de #nuggetchallenge van anniepannie_nl en Priyalovesfood… Maar ik vind de nuggets weer zeer geslaagd.  

Vandaag was mijn inspiratie voor dit recept falafel. Ik hou zo van falafel dat je me er bijna, ik herhaal bijna, wakker voor mag maken. Het maakt mij niet uit of ik het nou zo eet, bij een salade, bij friet, in een wrap of bij wat dan ook! Super lekker vind ik het. 

Daarom leek mij het een goed idee om de basis van falafel te verwerken met broccoli en hier nuggets van te maken. In mijn hoofd ging dit toch wel een stuk soepeler maar het is mij gelukt!  

Mijn tip is wel… knijp de broccoli uit, gebruik niet teveel ei en verwacht niet dat het de structuur van kipnuggets heeft. Dit zijn echte veggie nuggets met in de verte de structuur van falafel. De smaken komen erg tot zijn recht, vind ik, en de krokante boven- en onderkant van het paneer combineert heel mooi.  

Deze veggie nuggets zijn goed te maken en makkelijk te combineren bij een boel gerechten of gewoon lekker voor bij de borrel!  

Broccoli-falafel nuggets

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Borrel hapje
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • Nuggets
 • blikje kikkererwten (125 gr uitgelekt)

 • 200 gr broccoli

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 el gedroogde peterselie

 • 2 tl komijnpoeder

 • 1 tl uienpoeder

 • zout/peper

 • chilipoeder

 • optioneel: 1/2 el olijfolie

 • Paneerlaag
 • 1 ei

 • meel

 • paneermeel

 • Saus
 • 2 el mayonaise

 • 1 1/2 el ketchup

 • 1 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken
 • Snijd de broccoli in roosjes en vermaal ze tot kruimels in de keukenmachine
 • Knijp de broccoli goed uit
 • Pel de knoflook
 • Meng de kikkererwten en de knoflook in de keukenmachine tot een geheel
 • Voeg dit mengsel bij de broccoli en roer dit goed door elkaar
 • Voeg de kruiden hierbij en meng dit goed
 • Maak van je mengsel 15 gelijke balletjes en druk de balletjes een beetje platter
 • Klop het ei los en strooi wat meel op een bord
 • Haal voorzichtig, met behulp van een vork, de platte balletjes door het ei en daarna door het meel
 • Als je ze allemaal gehad hebt strooi je paneermeel op een bord
 • Haal hier opnieuw alle balletjes aan twee kanten doorheen
 • Leg de nuggets op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor 30 minuten in de oven (keer ze halverwege om)
 • Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen

Notities

 • Na een halfuurtje zijn de nuggets klaar om gegeten te worden. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn, maar koud kunnen ze ook heel goed!
 • Je kunt de nuggets ook goed invriezen en bewaren voor een andere keer

P.s. Ga jij deze nuggets maken? Vind ik heel erg leuk! Mocht je vragen, opmerkingen of een reactie hebben kun je mij die hieronder laten weten of mij taggen op facebook of instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*