Koude pasta salade met broccoli
Soms is er niks lekkerder dan een salade. Vooral nu het weer weer iets warmer begint te worden, beginnen bij mij de salades weer terug te komen. Frisse maaltijden die lekker, voedzaam, gezond en makkelijk te maken zijn vind ik met het mooie weer erg lekker.
Het recept van deze broccoli pasta salade ontstond toen ik erachter kwam dat ik nog een halve broccoli in mijn koelkast had. De broccoli moest op en ik moest nog eten maken voor op stage. Tel 1+1 bij elkaar op en je hebt een heerlijke maaltijd!
Ik combineerde de broccoli met fruit en een lekkere dressing. Niet alleen heerlijk om te eten, maar ook ideaal om mee te nemen.
Nieuwschierig naar het recept? Lees dan snel verder!
Broccoli pasta salade
4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
50 gr pasta
200 gr broccoli
1 wortel
1/2 appel
1 el gedroogde cranberry’s
1/2 el pijnboompitjes
1/2 rode ui
1 el kwark
1 el appelazijn
1/2 el (light)mayo
1/2 el honing
1 tl gedroogde basilicum
zout/peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta naar keuze gaar volgens de verpakking
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze ook gaar
- Snijd de appel en de wortel in kleine stukjes en de ui in halve ringen
- Toast de pijnboompitjes
- Meng de kwark, appelazijn, mayo, honing, basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing
- Als de pasta en broccoli gaar zijn, spoel deze dan af met koud water
- Voeg alles bij elkaar en hussel je pasta salade goed door elkaar
P.s. Ik ben benieuwd wat je er van vind! Als je het leuk vind kun je mij dit vertellen door een reactie achter te laten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.