Brownie bodem met een vanille cheesecake en aardbeien
Een cheesecake die ook nog eens een brownie bodem heeft… Wie wilt dat nou niet?
Laatst kreeg ik de vraag of ik een taart wou bakken voor iemand. Tuurlijk wou ik dat, dus mijn vraag was: Waar hou je van? Ik kreeg als antwoord: bronwies, cheesecakes en fruit. En dat leek mij nou een top combinatie voor een taart!
De aardbeien zijn weer in het seizoen en combineren super goed met chocolade dus het fruit was snel gekozen. Verder combineert vanille ook altijd erg goed met chocolade en aardbei. Het idee was er en dan nu de uitvoering.
Omdat de taart op stage gegeten gaat worden, waarvoor ik eigenlijk altijd glutenvrij bak, is deze taart ook glutenvrij. Maar je kunt ook heel goed speltmeel of havermeel gebruiken. Ik koos er voor om de cheesecake laag van kwark te maken. Hierdoor wordt de taart minder machtig en kun je er meer van eten zonder super vol te raken.
Ik hoop dat jullie deze taart met net zoveel plezier maken en eten als ik deed!
Brownie vanille cheesecake
Course: Gebak, taart12
servings15
minutes5
hours20
minutesVoor een taart van ca. 18 cm
Ingrediënten
100 gr boekweitmeel
25 gr cacao poeder
50 gr licht bruine basterd suiker
3 eieren
50 ml (amandel)melk
1 tl bakpoeder
75 gr aardbeien
Optioneel: 50 gr pure chocolade
- Cheesecake
500 gr magere kwark
1 el vanille aroma
50 gr witte suiker
25 gr maïzena
100 gr aardbeien
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of het deze goed in
- Meng de eieren met de melk en de suiker tot een egale massa
- Roer hier de droge ingrediënten doorheen totdat je geen klontjes meer hebt
- Schenk dit beslag in de springvorm
- Snijd 75 gram aardbeien in plakjes en verdeel deze over de brownie bodem
- Zet de bodem in de koelkast wanneer je de cheesecake laag gaat maken
- Snijd de overige 100 gr aardbeien door de midden
- Meng alle ingrediënten voor de cheesecake laag, behalve de aardbeien, door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt zonder klontjes
- Haal de bodem uit de koelkast en schenk de cheesecake laag hiee overheen
- Verdeel de gehalveerde aardbeien over de bovenkant van de taart
- Vul een klein ovenbestendig schaaltje met water en plaats die samen met de cheesecake in de oven (dit zorgt ervoor dat de cheesecake niet scheurt tijdens het bakken)
- Bak de taart voor 60 minuten in de oven en laat de taart daarna nog 60 minuten in de oven staan met de deur open
- Hierna de taart goed laten afkoelen en hierna voor minimaal 2 uur in de koelkast zetten zodat die kan opstijven
Notities
- Als je diepvries aardbeien gebruikt deze eerst goed laten ontdooien en goed droog deppen. Anders wordt de cheesecake te nat.
P.s. Als je deze cheesecake met brownie en aardbeien maakt ben ik erg nieuwsgierig naar jou resultaat en mening. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of op Instagram en Facebook.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie te geven of bij groot bezoek
Dat is leuk om te horen, dankjewel!