Carrot cake

Carrot cake voor op de paastafel

Ik heb al zoveel verschillende taartjes met wortel erin gemaakt, maar nog nooit een echte carrotcake. En nu pasen er bijna aankomt leek mij het leuk om er een te maken!    

De cake is gezoet met sinaasappel en kokos en heeft een lekkere frisse taart. De taart is niet heel machtig en kun je daarom goed eten als toetje of bij de koffie/thee.

Ik was erg tevreden over het recept! Aan meerdere vrienden heb ik deze cake laten proeven en iedereen was erg enthousiast. Alleen van twee kreeg ik een bijzondere opmerking. De cake smaakte lekker naar gember… Dat vind ik een interessant gegeven want ik heb namelijk geen gember in het beslag gedaan.
Ik denk dat de koek&speculaaskruiden samen met de wortel voor het gember effect zorgen. Maar ik vind het geen verkeerd idee om de volgende keer wat stukjes gember toe te voegen.  

In totaal haalde ik 12 kleine stukjes uit deze taart maar minder kan natuurlijk ook. Ik voegde geen suiker toe aan het beslag. Als je nou heel erg van zoet houd voeg dan 50 gr bruine suiker toe. Dit zorgt ervoor dat de cake wat zoeter wordt!

Carrot cake

Recipe by lislovescookingCourse: Gebak
Servings

12

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel

  • 100 ml sinaasappelsap

  • 200 ml kokosmelk

  • 150 gr wortel

  • 2 eieren

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • 1/2 el kaneel

  • 1 tl koek&speculaas kruiden

  • 50 gr rozijnen

  • 2 el honing

  • rasp van 1 sinaasappel

  • snufje zout
    Glazuur

  • 75 gr roomkaas

  • 1 el sinaasappelsap

  • 75 gr poedersuiker

  • 50 gr kokosrasp

Bereidingswijze

  • Bekleed je springvorm met bakpapier of vet hem goed in
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de wortel, rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit voor het sap
  • Meng de bloem, met de kokosmelk en sinaasappelsap, eieren, zout, bakpoeder, honing, kaneel en koek&speculaaskruiden tot een beslag
  • Voeg hier de wortelrasp, sinaasappelrasp, de rozijnen en het baking soda aan toe en schep dit door het beslag
  • Verdeel je beslag over de springvorm en bak je cake voor 45 a 50 minuten in de oven
  • Laat de cake goed afkoelen in de oven en daarna buiten de oven voordat je het glazuur erover heen druipt
  • Voor het glazuur meng je alle ingrediënten tot een stroperig geheel
  • Zet de cake op een rooster en schenk voorzichtig, beetje bij beetje, het glazuur eroverheen. Doe dit rustig aan want veel glazuur zal van de cake afstromen
  • Laat de cake met het glazuur een uur staan voordat je de cake aansnijd

Notities

  • Ik strooide nog wat walnoten en sinaasappelrasp over de bovenkant van de taart

P.s. ga jij deze carrot cake maken? Dan ben ik erg benieuwd wat je er van vind. Laat je mij dit weten in een reactie hieronder of vertel je mij dit op Facebook of Instagram.

One Comment

  1. Pingback: Zoete worteltjes • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*