Glutenvrije chai bananabread gevuld met gedroogde vijgen, een herfstig bananenbrood met de smaak van een chai latte in combinatie met gedroogde vijgen
Een heerlijk tussendoortje in de guurder wordende dagen
Een glutenvrije chai latte bananabread die gevuld is met gedroogde vijgen. Door de combinatie van vijgen en de kruiden van chai thee is dit een heerlijk tussendoortje nu de dagen wat guurder worden. Ik krijg dan steeds meer trek in warme drankjes en de smaak van chai kun je zoveel mee dat ik besloot een bananenbrood te bakken.
Met bananen kun je zoveel. Wanneer ik dan ook weer eens overrijpe bananen in de fruitmand heb liggen verwerk ik ze graag in een baksel. Omdat het nu alleen maar geregend heeft de afgelopen paar dagen leek mij een bananenbrood met de smaak van chai heel lekker. Deze kruiden zijn lekker herfstig en geven het brood veel smaak.
Ik verwerkte verder nog in het brood gedroogde vijgen en een handje granaatappel. De gedroogde vijgen zorgen net voor dat extraatje dat ik vaak zoek in een bananenbrood. Ik vind het namelijk lekker als er smaak en verassing inzit. Standaard is anders ook weer zo saai… Verder had ik nog een handje granaatappel pitjes in de vriezer liggen en dacht dat die ook wel lekker smaakte in het brood.
Dit bananenbrood heb ik meerder foodies laten proeven en ik hoorde dat die goed in de smaak viel. Waar ik heel erg blij mee was! Omdat deze chai bananabread in de smaak viel besloot ik voor jullie het recept uit te werken. Ik had al wel foto’s gemaakt, je weet maar nooit, maar nu zet ik er ook een recept onder! Dus lees snel verder als je geïnteresseerd bent…
Chai bananabread
Course: Tussendoortje12
servings10
minutes45
minutesIngrediënten
3 bananen
100 gr boekweitmeel
2 eieren
50 ml amandelmelk
5 a 10 gedroogde vijgen (naar smaak)
1 tl bakpoeder
1 el chai tea mix *
Optioneel: 50 gr granaatappel
*koek en speculaas kruiden met wat extra gember poeder en een beetje zwarte peper komt ook aardig in de buurt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier
- Prak de bananen fijn met een vork
- Snijd de gedroogde vijgen in stukjes
- Roer hier de melk, eieren en chai kruiden doorheen
- Voeg het boekweitmeel en bakpoeder toe en roer net zolang door elkaar tot je geen klontjes meel meer hebt
- Schep de vijgen door het beslag
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak in 45 minuten gaar en smeuïg
- Laat de cake nog 10 minuten afkoelen in de oven en daarna nog een paar minuten buiten de oven zodat die niet uit elkaar valt met het aansnijden
Notities
- Bananenbrood kun je ook heel goed invriezen
P.s. ga jij dit tussendoortje of een van mijn andere tussendoortjes op mijn blog maken? Dan vind ik dat heel leuk om te zien! Je kunt mij hieronder laten weten of het je smaakte of mij te taggen op Facebook of Instagram. Als je de #lislovescooking gebruikt zie ik dit ook!