Makkelijke chocolate chip muffins! Met dit recept zet je in een handomdraai een echte glutenvrije muffin vol chocolade op tafel.
Vanille muffins met stukjes chocolade!
Echte chocolate chip muffins met een vleugje vanille en echte stukken chocolade. Deze muffins zijn een heerlijke glutenvrije traktatie die makkelijk te maken zijn en snel klaar is. Een heerlijke traktatie om je tanden in te zetten!
Dit waren zulke lekkere muffins! Makkelijk om te maken, vol stukjes pure chocolade en een subtiele vanille smaak. Doordat je wat vanille en cacao poeder toevoegt aan het beslag krijgt dit gebakje een lekkere smaak. En omdat je de chocolade in grove stukken hakt heb je bij elke hap een stukje chocolade in je mond.

Verder zijn deze muffins echt makkelijk om te maken. Je smelt de boter en roert verder alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad beslag hebt. Daarna schep je de stukjes chocolade door het beslag heen en verdeel je dit over de muffin vormpjes. Even twintig minuutjes in de oven en je traktatie is al weer klaar!
Je zou de muffins nog wat kunnen versieren met gesmolten chocolade en wat sprinkels om de muffins nog feestelijker te maken! Ik at ze met wat slagroom en dat was echt lekker. Verder kun je ook een deel van de pure chocolade vervangen door melk of witte chocolade. Zo krijgen de muffins een hele andere smaak terwijl je wel hetzelfde recept gebruikt.
Ik zou ze snel gaan maken! Want ze zijn makkelijk, lekker, vol stukjes pure chocolade en een ware traktatie om te serveren! Lekker met een kopje koffie of thee of juist als toetje met een bolletje ijs. En ben je op zoek naar gezondere chocolade chip muffins kijk dan zeker even hier en hier naar meer muffin recepten!

Chocolate chip muffins
Ingrediënten
- 250 gram (glutenvrije)meel mix*
- 8 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 50 gram (lactose vrije)boter
- 100 gram witte kristal suiker
- 175 ml (amandel)melk
- 1 el cacao poeder
- 1 tl vanille
- snufje zout
- 100 gram pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 9 muffin vormpjes klaar.
- Hak de pure chocolade in grove stukken.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Zeef indien nodig de meel, bakpoeder, cacao poeder en zout en voeg hier de suiker aan toe. Roer dit goed door elkaar.
- Voeg de melk, eieren en vanille bij de gesmolten boter en giet dit bij de droge ingrediënten.
- Meng alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
- Los de tl baking soda op in 1 el citroensap en voeg als laatste met pure chocolade toe en verdeel je beslag meteen over de vormpjes.
- Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar in de oven.
- Laat even afkoelen en dan kun je genieten!
Notities
P.s. ga jij deze muffins ook maken? Laat je mij dit dan weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk! En kijk ook eens hier voor meer zoete bakrecepten!
Bewaar dit recept ook op Pinterest!
