Zelfgemaakte citroen frambozen scones
Vroeger maakte ik altijd met zo’n kant-en-klare bakmix zelf scones. Het enige wat je hoeft te doen is dan water toevoegen, kneden, bolletjes maken en met suiker te bestrooien. Ik vond die scones altijd zo lekker!
Omdat het bijna Pasen is zie ik overal de scones weer gebakken worden. Meteen kreeg ik ook weer zin in scones, maar dan om ze zelf te gaan bakken!
Ik heb het deeg zelf gemaakt en gekozen voor een wat gezondere variant. Er zit geen suiker is maar toch zijn de scones lekker fris, zoet en heel geschikt voor het het paasontbijt!
Ik serveer de scones altijd met poedersuiker, kwark en vers fruit! Geniet ervan!
Citroen frambozen scones
Course: Ontbijt, Brunch4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
225 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr boter
30 gr honing
100 ml melk + extra om te bestrijken
100 gr diepvries frambozen
sap + rasp van een 1/2 citroen
snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met het meel, de honing, zout en de melk tot een mooi deeg
- Als je deeg mooi compact is voeg je de rasp en sap van de 1/2 citroen te en de diepvries frambozen
- Maak er nu een heel groot rond brood van en leg deze op de bakplaat
- Snijd het deeg in 7 stukken
- Bak je scones voor 30 a 40 minuten gaar en goudbruin (baktijd verschilt een beetje per oven)
- Laat de scones 10 minuten afkoelen op de bakplaat in de oven met de deur open als je ze meteen wilt opeten
P.s. ga jij deze scones maken? Vind ik dat super leuk om te zien! Laat je een reactie achter hieronder of vertel je mij dit via Facebook of Instagram.