Cookiebar squares

Een grote koek met cranberry’s en chocolade

Wat dacht je van de combinatie van witte chocolade en pure chocolade gecombineerd met het zoete van cranberry’s? Ik vind dit echt een top combi en besloot er een grote koek van te maken.  

De koek is chewy, zacht van binnen maar niet te zacht, de chocolade en de cranberry’s wisselen elkaar af van smaak en dit alles maakt het een heerlijke snack.  Verwacht niet van dit koekje dat je echt een knapperig koekje krijgt. Het heeft meer de structuur van een candybar. Ik houd daar persoonlijk wel van en ging daarom hier ook voor in dit recept!  

De suiker in dit recept heb ik vervangen voor splenda Stevia. Dit is een suikervervanger zonder de bittere nasmaak van stevia en heeft geen calorieën. Persoonlijk vind ik Stevia niet vies maar lekker is iets anders. Splenda vind ik echt lekker. Je proeft niet dat het gemaakt is van de stevia plant en het heeft hetzelfde bakeffect als gewone witte suiker. 

Cookiebar squares

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes, Snacks, Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 75 gr splenda stevia of witte suiker

  • 1 ei

  • 75 gr ongezouten roomboter

  • 25 ml halfvolle melk

  • 1 tl baking soda

  • 1 tl bakpoeder

  • 40 gr gedroogde cranberry’s

  • 40 gr pure chocolade

  • 40 gr witte chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm met bakpapier
  • Meng het meel, de suiker(vervanger), het ei, de melk, het bakpoeder en de boter tot een deeg (als je deeg te compact is voeg dan nog een scheutje melk toe)
  • Snijd de chocolade in kleine stukjes
  • Meng de chocolade, de cranberry’s en de bakingsoda toe en verdeel dit goed door het deeg
  • Druk je deeg uit in de springvorm
  • Bak je koek op 190 graden voor zo’n 20 minuten
  • Laat de koek nog 5 minuten in de oven afkoelen en daarna op een rooster buiten de oven

Notities

  • De koeken blijven ongeveer 5 dagen lekker in een goed afsluitbare trommel. Mocht de koek nou hard of heel taai zijn geworden, verwarm de koek dan weer even tot 180 graden in een koude oven en laat weer even afkoelen.

P.s. ik ben heel nieuwsgierig wat jij van splenda stevia vind of van deze koeken. Laat je mij dit weten? Dit kan via een reactie hieronder of via Instagram of Facebook #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*