Courgette broodjes met blauwe bes en geitenkaas

Glutenvrije broodjes gemaakt met geitenkaas, blauwe bessen en courgette

Zelf je lunches maken blijf ik leuk vinden. Nu ik een baan heb, en niet meer naar stage ga, ga ik hier ook vrolijk mee door. Ik moet hoe dan ook lunchen…

Dit keer maakte ik broodjes waar courgette in verstopt zit. Ik vind het fijn om lekker veel groente en fruit over de dag binnen te krijgen en zo lukt dat goed!
De broodjes zijn glutenvrij te maken en gekruid met tijm of rozemarijn. Verder zitten er geitenkaasbolletjes en blauwe bessen in.
Zelf deed ik een likje honing op het broodje maar die kun je ook goed verwerken in het beslag!

De broodjes maakte ik in een ronde broodjes bakvorm. Dit is een bakvorm die er voor zorgt dat jou broodjes een mooie vorm krijgen. Super handig want ik maak zoveel broodjes zelf ipv te kopen in de supermarkt. Tip van mij is wel om de broodjes niet te nat te maken. Want dan druipt het via de gaatjes er een beetje uit. Maar met dit recept ging het goed!
Binnenkort zoete broodjes maken in deze vorm!

Courgette broodjes met blauwe bes en geitenkaas

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Broodjes
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ronde broodjes bakvorm of 6 muffin vormpjes

Ingrediƫnten

  • 120 gr boekweitmeel *

  • 2 eieren

  • 50 gr kwark

  • 25 ml amandelmelk

  • 150 gr courgette

  • 40 gr geitenkaas

  • 50 gr blauwe bessen

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl tijm

  • Zout/peper

  • Optioneel: 1 el honing

    * niet glutenvrij? Dan kun je ook speltmeel gebruiken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet als het nodig is je vormpjes in
  • Rasp de courgette met een grove rasp
  • Voeg aan de courgette de kwark, eieren, tijm/rozemarijn toe en roer dit goed door elkaar
  • Meng door je natte mengsel het boekweitmeel, het bakpoeder en eventueel de honing
  • Schep de geitenkaas en de blauwe bessen door het beslag
  • Verdeel je beslag over de 6 vormpjes en bak je broodjes in 25 minuten gaar en goudbruin
  • Laat je broodjes even afkoelen voordat je ze uit de oven haalt
  • Serveer ze met meer honing, boter, jam of jou broodbeleg naar keuze

Notities

  • De broodjes worden zacht als je ze in de koelkast bewaart maar dat is voor de smaak niet erg. Ook zijn ze goed in te vriezen en blijven ze ongeveer 2 dagen lekker in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze broodjes maakt en waarmee je ze belegd. Laat jij mij jou creatie zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *