Couscous lunch salade

Couscous lunch salade

Gezonde lunch salade vol met groente, fruit, kruiden en couscous. Makkelijke te maken en veel variaties zijn er mogelijk, ik maak hem regelmatig!

Lekkere voedzame en gezonde lunch die in een handomdraai klaar is

Een gezonde lunch salade vol met verschillende groentes, een stukje fruit, warme kruiden en couscous. Deze salade is makkelijk te maken en er zijn variaties mogelijk. Bij mij staat die zo vaak op het menu dat het mij leuk leek om hem hier met jullie te delen.

Momenteel is het echt helemaal het seizoen van de kaki. En ik ben echt gek op die vrucht! Het liefst eet ik een kaki elke dag. Maar om die nou alleen te eten, zo uit het vuistje of in mijn ontbijt (zoals gebakken havermout met kaki) wordt ook zo saai.

Elke dag naar werk neem ik lunch mee. Ik wissel regelmatig af wat ik precies meeneem, maar couscous eindigt toch weer vaak in mijn lunchtrommeltje. Ook neem ik altijd een stuk fruit bij de lunch en bij de couscous eindigt het stuk fruit ook vaak in mijn trommeltje. Deze combinatie die ik je nu ga benoemen eet ik nu wekelijks.

Kleurrijke couscous lunch salade

Kaki combineert super met rozijnen en ras el hanout kruiden. Wortel, tomaat en paprika zijn zoete, gezonde en lekkere groentes en passen verrassend goed bij de kaki. Voeg dan nog wat hummus, geitenkaas en eventueel wat noten toe en je lunch is klaar! Lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Gewoon een beetje in de keuken experimenteren met ingrediënten die jij lekker vind en goed bij elkaar vind passen brengt je al een heel eind!–

Zo ontstond de salade bij mij tenminste… Maar om jullie niet te weerhouden van mijn geweldige lunch salade deel ik vandaag 8-1-2020 mijn favoriete lunch salade met jullie! Duik snel de keuken in om deze kleurrijke maaltijd ook te maken en smul er heerlijk van!

Couscous lunch salade

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Salade
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • (glutenvrije)couscous

 • 1 tl ras el hanout

 • 1 el rozijnen

 • 1 kaki

 • 1 tomaat

 • 1/2 paprika

 • 2 wortels

 • 1 el hummus

 • 30 gr geitenkaas

 • zout/peper

 • Optioneel: 1 el amandelen/pompoenpitten

Bereidingswijze

 • Bereid de couscous volgens de verpakking samen met de rozijnen en ras el hanout kruiden en laat afkoelen
 • Snijd alle groente in stukjes
 • Meng de groente met de gekookte en afgekoelde couscous
 • Voeg de hummus en geitenkaas toe en roer goed

Notities

 • Je kunt de kaki ook vervangen door een cranny smith appel, de rozijnen door cranberry’s en de tomaat door komkommer. Dan heb je bijna dezelfde salade maar toch met een lekkere variatie!

P.s. ga jij deze salade, de variatie of een van mijn andere lunch recepten of salades ook maken laat je mij dit dan weten? Vind ik super om te zien en maakt mijn dag compleet! Je kunt hieronder altijd een leuke reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*