Crumble triffle

Crumble triffle

Triffle als toetje met een zelfgemaakte glutenvrije chocolade crumble, mascarpone en verse aarbeien met een hint van een koffie licor

Een heerlijk toetje met verassende elementen en een smakelijk geheel

Een triffle als toetje met een zelfgemaakte glutenvrije crumble. De vulling is van mascarpone en verse aarbeien. In de crumble zit een hint van licor zodat je een smaak combinatie krijgt die je niet snel verwacht.

Toetjes maken doe ik eigenlijk te weinig. Dit is een toetje dat niet te erg vult, makkelijk te maken is en een verassende smaak geeft. Chocolade, mascarpone en aardbeien combineren super goed en zorgen voor een groot smaak feestje in je mond.

In deze crumble verwerkte ik Licor 43 Baristo als extra smaakmaker. De licor zorgt voor een extra smaak die ik erg kan waarderen. Het smaakt een klein beetje naar koffie, is zoet van zichzelf en is een uitstekende vervanger van honing of suiker in de crumble.

Ik mocht voor Fansquare, in samenwerking met Fransesca Kookt aan de slag met de Licor 43 Baristo. Al eerder heb ik een cocktail gemaakt met deze likeur, maar nu was het tijd voor een toetje. Zelf eet ik weinig echte toetjes thuis, maar dit was echt top.

Een luchtig toetje van een glutenvrije chocolade crumble met luchtige mascarpone en aardbeien. Omdat het toetje niet zo extreem vullend is past die heerlijk achter je avond eten. Ik dronk er met een vriendin zelfs nog een lekkere koffie bij waarin ik ook de Licor 43 Baristo verwerkte.

Baristo coffee
Voor twee special coffees zet je twee kopjes koffie en schuim je (plantaardige) melk op. Giet in elke glas 2 shotjes Licor 43 Baristo, verdeel de koffie en dan de melk over de glazen. En spuit als laatste een mooie toef slagroom op de koffie en strooi er wat kaneel overheen. Gegaraneerd succes!

Wij hebben alle twee heel erg genoten van het toetje en de koffie. Alle twee zijn we gek op koffie, de smaak van koffie, vers fruit en een borreltje smaakt ook altijd goed. Hierdoor kon ik echt helemaal losgaan en verwerkte ik de likeur in beide recepten!

Het leuke van deze crumble vind ik ook dat je de licor makkelijk kan vervangen door elke soort likeur die jij maar wilt. Maar als je niet van drank houd voeg je gewoon honing of maple syrup toe. Hierdoor heb je alsnog een lekker toetje, maar dan zonder de drank.

Kortom, dit is eigenlijk een fancy toetje die je heerlijk kunt opsmikkelen na je dinner. Een luchtige monchou met een glutenvrije chocolade crumble met verse aardbeien. Dat klinkt toch heel goed…?

Crumble triffle

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediƫnten

  • Crumble
  • 25 gr (glutenvrije) havermout

  • 10 gr boekweitmeel

  • 1 el licor 43 Barista

  • 1 tl ongezouten roomboter

  • 1/2 el cacao poeder

  • Trifle
  • 75 gr luchtige mascarpone

  • 1 el poedersuiker

  • 10 aardbeien

  • 2 blokjes chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in
  • Meng alle ingredienten voor de crumble met elkaar tot een kruimelig deeg
  • Verkruimel dit in een ovenschaaltje en bak in 15 minuten knapperig
  • Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat
  • Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snijd de aardbeuen en chocolade in stukjes
  • Roer de poedersuiker door de mascarpone
  • Verdeel de aardbeien en chocolade over de twee glazen
  • Schep hierover het mascarpone mengsel
  • En als laatste verdeel je de crumble over de glazen

Licor 43 Orignial is naar mijn idee een heerlijke likeur. Toen ik een samenwerking voor licor 43 Baristo voorbij zag komen wou ik hier heel graag aan meewerken. Deze smaak kende ik al en wou ik graag verder gaan ontdekken.

P.s. Ga jij nou ook dit lekkere toetje maken of een ander toetje van mijn blog vind ik dat heel leuk om te horen of zien. Als je wilt kun je hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *