falafel spiesjes

Falafel spiesjes

Makkelijke maaltijd van gegrilde groente spiesjes met falafel, gemarineerd en gebakken in een gekruid mengsel voor extra smaak

Deze maaltijd is makkelijk te maken en nog heel smaakvol

Het eerste recept in een hopelijk snel groeiende categorie. Een makkelijke maaltijd van gegrilde groente spiesjes en falafel! Absoluut niet moeilijk om te maken en heel erg lekker!

Dit recept is de eerste in de categorie makkelijke maaltijden. Met deze categorie wil ik laten zien dat koken absoluut niet veel werk hoeft te zijn. In dit gerecht zitten dan wel relatief veel ingrediënten, maar de bereiding is niet moeilijk. Ik wil gaan spelen met makkelijke maaltijden en dan soms een recept met veel ingrediënten en de andere weer met weinig. Het belangrijkste is dat de maaltijd makkelijk te maken is.

falafel spiesjes

Met dit hele recept was ik denk 20 minuten bezig met de voorbereidingen en het maken van de sausjes (die optioneel zijn). De rest van de kooktijd was in de oven. Het enige wat je dan hoeft te doen is soms de bakplaat even schudden.

Makkelijke maaltijden die alsnog heerlijk smaken en voedzaam zijn, zijn voor mij belangrijk. Ik wil, net als half Nederland denk ik, na mijn werk niet te lang in de keuken staan maar alsnog een heerlijke maaltijd hebben. En of ik daar nou veel ingrediënten voor nodig heb of weinig maakt mij dan weer niet zoveel uit!

Daarom ga ik vanaf nu experimenteren met meer makkelijke maaltijden zodat ik die met jullie kan delen. Deze groente spiesjes met falafel waren ook echt top. Ik ben gek op falafel en maak die ook graag zelf (deze heb ik wel gekocht wat makkelijk…). Gegrilde groente past heel goed bij de falafel en ik at er lekker frietjes bij! Maar rijst met hummus, gebakken aardappeltjes of naan is ook heerlijk.

Falafel spiesjes

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, makkelijke maaltijd, vegetarisch
Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

10 sate prikkers

Ingrediënten

  • Spiesjes
  • 10 falafel balletjes/schijfjes

  • 10 champignons

  • 10 cherry tomaatjes

  • 10 courgette plakjes

  • 10 stukjes paprika

  • Marinade
  • 1 1/2 el wokolie

  • 1/2 el gedroogde basilicum

  • zout/peper

  • Komkommer sausje
  • 1/4 komkommer

  • zout

  • 3 el yoghurt

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 el kruiden azijn

  • Optioneel: komijnpoeder

  • Hummus sausje
  • 2 el hummus

  • 1 tl water

  • 1 tl dukkah

  • 1 el granaatappel

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette in plakjes, de paprika in grove brokken en het steeltje van de champignons
  • Roer de olie, kruiden en zout en peper door elkaar en marineer hier de groente mee (laat de olie een half uurtje intrekken)
  • Maak ondertussen het komkommersausje door de komkommer grof te raspen en even met zout te bestrooien, laat een halfuurtje uitlekken en knijp daarna goed uit
  • Roer de uitgeknepen komkommer door de yoghurt en breng op smaak met kruiden
  • Voor het hummussausje roer je alle ingrediënten door elkaar en dat is het
  • Verwarm de oven dan voor op 200 graden
  • Bak de spiesjes voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven
  • Ondertussen bakte ik de frietjes of kun je aardappeltjes bakken, rijst koken of een naanbrood grillen

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze makkelijke maaltijd vind. Laat je mij weten als je deze maaltijd gemaakt hebt? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En mocht je nou zelf falafel willen maken heb ik hier nog een recept voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *