falafel

Falafel

Homemade falafel, gebakken in de pan met de kruiden combinatie van ras el hanout en komijn poeder met als serveertip hummus

Kruidige schijfjes vol van smaak en heerlijk om te eten bij een maaltijd of te serveren als borrelhapje met een lik hummus

Ik ben gek op falafel. Tot nu toe heb ik er nog nooit eentje geproefd die ik niet lekker vond. Daarom maakte ik voor nu zelf homemade falafel in de pan metde kruiden combinatie van ras el hanout en komijn poeder. Extra lekker met een beetje hummus!

Mijn voorkeur gaat, na het zelf maken, uit naar gebakken falafel in een pan of oven. Dan snap ik dat die, die je in de winkel koopt, waarschijnlijk wel eerst gefrituurd zijn… Maar als ik ze zelf maak dan bak ik ze graag!

Je kunt met falafel zoveel kanten op. Serveer ze als borrelhapje met hummus, maak er couscous bij of eet ze in combinatie met flatbread of een salade. Het kan allemaal… en ik ben gek op elke combi.

Dit keer deel ik het recept van mijn gebakken homemade falafel met jullie die ik vaak samen eet met hummus. Mijn falafel ziet er niet zo heel geweldig uit, maar smaakt dan wel weer echt top! Je vermaalt alle ingredienten, maakt er platte balletjes van en bak ze in wat olijfolie krokant en knapperig. Zo makkelijk om te doen en heerlijk om te eten!

Ik hoop dat jij dit ook een hele lekkere falafel vind en dat je er iets lekkers bij eet! Het recept staat hieronder weer voor je uitgewerkt. Veel plezier met het lezen en maken.

Falafel

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, borrel hapje
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 220 gr kikkererwten (uit blik)

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 1/2 el komijnpoeder

  • 1 el kikkererwtenmeel *

  • 1 el gedroogde peterselie

  • 1 el olijfolie

  • Optioneel: 1 el ras el hanout kruiden **

  • Optioneel: 1 tl dukkah

  • Olie om te bakken

    *boekweitmeel of speltmeel kan ook, de smaak wordt dan alleen iets anders
    ** je kunt dit ook weglaten als je de smaak niet zo lekker vind. Ik heb ze met en zonder gemaakt en beide is erg lekker

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in grove stukken en pers het teentje knoflook uit
  • Maal de kikkererwten met de ui en knoflook vijg
  • Voeg de olie, kikkererwten meel en kruiden toe en roer alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg
  • Maak, met natte handen, platte schijfjes van het beslag
  • Verhit een goeie scheut olijfolie in een koekenpan en bak, met de deksel op de pan zodat de binnenkant ook goed door gaart, de falafel aan beide kanten goudbruin en krokant

Notities

  • Je kunt de falafel ook goed invriezen
  • Ik denk dat je de falafel ook frituren, maar ik heb geen goede pan om te frituren of frituurpan dus ik kan het je niet exact vertellen

P.s. hou jij net zo van falafel als ik en ga jij mijn recept uitproberen? Dan vind ik dat super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. Ik heb ook nog veel meer vegetarische gerechten en balletjes op mijn blog staan, kijk hier eens naar alle vegetarische inspiratie.

One Comment

  1. Pingback: Falafel spiesjes • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*