Fruitige ontbijt donuts

Ontbijten met donuts of eet ze als tussendoortje

Gezonde donuts voor bij je ontbijt of als lekker tussendoortje. Met dit recept kun je beide kanten op!

Ik vond het leuk om weer is te experimenteren met mijn donutvorm. Dit doe ik niet vaak omdat ik de vormpjes meestal te vol stop en ze dan overstromen. Dan kan ik beter muffinvormpjes gebruiken. Maar voor dit recept heb ik mij netjes ingehouden!

Ik bakte dit tussendoortje met appel en aardbei, nootjes en dadels. Een lekkere combi die zorgt voor een fijne smaak! Weer niet moeilijk om te maken en ook nog is glutenvrij!

Fruitige ontbijt donuts

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Tussendoortje
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Donutvorm

Ingrediënten

  • 50 gr glutenvrije havermout

  • 40 gr boekweitmeel

  • 1/2 appel

  • 3 dadels

  • 25 gr gemengde noten

  • 15 gr boter

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1 el amandelmelk

  • 1 tl honing

  • 1 tl kaneel

  • 5 grote aardbeien

  • Snuf zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Rasp de halve appel met een grove rasp
  • Snijd de aardbeien en dadels in stukjes
  • Hak de gemengde noten fik
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  • Schep het beslag in de vormpjes
  • Bak de donuts ca 25 minuten in de oven
  • Laat ze daarna bijna helemaal afkoelen zodat ze iets kunnen uitharden

Notities

  • Geen donutvormpjes in huis? Gebruik dan muffinvormpjes en bak ze 5 minuten langer
Lekker met kwark en fruit en een kopje koffie of thee

P.s. ga jij deze donuts ook maken? Laat je mij dit dan weten? Dat kan hieronder in de reacties of op Instagram of Facebook door mij te taggen of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*