Ontbijten met donuts of eet ze als tussendoortje
Gezonde donuts voor bij je ontbijt of als lekker tussendoortje. Met dit recept kun je beide kanten op!
Ik vond het leuk om weer is te experimenteren met mijn donutvorm. Dit doe ik niet vaak omdat ik de vormpjes meestal te vol stop en ze dan overstromen. Dan kan ik beter muffinvormpjes gebruiken. Maar voor dit recept heb ik mij netjes ingehouden!
Ik bakte dit tussendoortje met appel en aardbei, nootjes en dadels. Een lekkere combi die zorgt voor een fijne smaak! Weer niet moeilijk om te maken en ook nog is glutenvrij!
Fruitige ontbijt donuts
Course: Ontbijt, Tussendoortje6
servings5
minutes25
minutesDonutvorm
Ingrediënten
50 gr glutenvrije havermout
40 gr boekweitmeel
1/2 appel
3 dadels
25 gr gemengde noten
15 gr boter
1/2 tl bakpoeder
1 el amandelmelk
1 tl honing
1 tl kaneel
5 grote aardbeien
Snuf zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Rasp de halve appel met een grove rasp
- Snijd de aardbeien en dadels in stukjes
- Hak de gemengde noten fik
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar
- Schep het beslag in de vormpjes
- Bak de donuts ca 25 minuten in de oven
- Laat ze daarna bijna helemaal afkoelen zodat ze iets kunnen uitharden
Notities
- Geen donutvormpjes in huis? Gebruik dan muffinvormpjes en bak ze 5 minuten langer

P.s. ga jij deze donuts ook maken? Laat je mij dit dan weten? Dat kan hieronder in de reacties of op Instagram of Facebook door mij te taggen of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!