Gehakt hapje

Gehakt hapje

Kleine gehakt hamburgertjes op een stokje met cheddarkaas en tomaat die zorgt voor een heerlijk hapje op jouw borrelplank

Een verassend klein hapje

Deze kleine gehakt hamburgertjes op een stokje met cheddarkaas en tomaat zorgen voor een heerlijk hapje op jouw borrelplank! Ik mocht deze hapjes maken voor een verjaardagsfeestje en ze waren op voordat ik er erg in had… Iedereen vond de burgertjes lekker gekruid en ideaal dat er geen broodje bij zat!

Ik vind borrelplanken maken echt heel leuk om te doen. Je kunt een thema aan je plank geven, helemaal los gaan in bijzondere ingredienten en gerechten, vega, vlees, vis, machtig of licht of zo ongezond of gezond als jij maar wilt. Van zulke planken wordt ik helemaal blij en vind ik ook echt leuk om te maken!

Gehakt hapje met quacomole

Deze gehakt hapjes waren een hapje dat echt heel goed uitpakte. Ik eet bijna geen gehakt en vond het stiekem wel spannend om te maken. Want als ik een hamburger eet wil ik dat die goed gekruid is, sappig en niet te machtig. Daarom vind ik een broodje altijd zo zonde bij een hamburger. Dit is ook de rede dat deze hapjes zonder broodje zijn! Je kunt nu lekker snoepen van de borrelplank zonder dat je extreem vol zit na twee van deze burgertjes!

Het recept is niet moeilijk om te maken en ze staan zo op tafel! Ik serveerde deze gehakt hapjes met een heel assortiment aan andere hapjes en ook samen met mijn homemade quacomole. Maar maak er vooral bij wat jij lekker vind! Ik denk dat ketchup, mosterd en augurken hier heel goed bij gaan. Je kunt er ook voor kiezen deze burgertjes veel groter te maken. Dan heb je gewone hamburgers!

Gehakt hapje

Recipe by lislovescookingCourse: Hartig hapje
Servings

14

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

14 kleine hapjes of 4 grote burgers

Ingrediënten

  • 300 gr (mager)rundvlees gehakt

  • 3 el hoer op de grill – Green gypsy of 3 el gehakt kruiden met een snufje chili peper

  • 4 plakjes cheddar kaas

  • peper

  • 7 cherry tomaatjes

  • cocktail prikkers

Bereidingswijze

  • Kneed de gehakt en de kruiden samen tot een grote bal en zet voor minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast
  • Maak 14 kleine balletjes of 4 grote burgers van het gehakt
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie op het middel tot hoog vuur en bak de balletjes krokant en gaar (dit duurt voor de kleintjes ongeveer een minuut of 5 en voor de grotere 10)
  • Snijd ondertussen de cheddar in kleine vierkantjes en halveer de cherry tomaatjes
  • Draai het vuur laag en leg op elk balletje/burger een plakje kaas, doe de deksel op de pan en laat de kaas smelten
  • Prik een cocktail prikker door het tomaatje en daarna door het gehakt balletje
  • Serveer met quacomole, ketchup of welk sausje jij ook maar lekker vind!

Notities

  • Met een klein of groot broodje zijn deze balletjes ook heel lekker!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze gehakt hapjes ook gaat maken of dat je er liever grotere burgers van maakt. Laat je mij dit weten en ook wat je er van vond? Dit kan in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*