Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

Dit is een recept voor een goed gemarineerde zalm die erg lekker smaakt in een buddah bowl, op een broodje, door de noodles of bij een rijst maaltijd!

Met een lekkere marinade kun je zoveel kanten op.

Dit is een recept voor een goed gemarineerde zalm. Zalm marineer ik heel vaak op deze manier en past bij veel gerechten. Ik vind de zalm erg lekker smaken in een groene buddah bowl, op een gebakken broodje, door de noodles of bij een rijst maaltijd! Je kunt met dit recept veel kanten op en aan je eigen maaltijd een lekkere twist geven.

Ik eet niet vaak vis terwijl ik het wel echt lekker vind. Met een stukje zalm kun je zoveel kanten op. Het lekkerste vind ik rauwe zalm in de sushi. Daar kan ik dan ook echt van genieten! Alleen rauwe zalm thuis klaarmaken is niet helemaal mijn ding en daarom kies ik thuis altijd voor gebakken zalm.

Het liefste eet ik zalm in een buddah/sushi bowl om zo toch het idee te hebben dat ik sushi eet. Ik marineer de zalm dan en serveer het met allemaal frisse groente, soja saus, een beetje wasabi en wat sesamzaadjes.

Maar door de noedels met broccoli en rode paprika is ook erg lekker. Of wat dacht je van gekookte rijst met prei, mais en sugar snaps. Dan is een goed stukje gemarineerde zalm ook niet verkeerd!

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is dat je met één element zoveel verschillende kanten op kan. Laat jouw smaakpupillen kiezen wat ze lekker vinden en serveer dat bij dit recept voor gemarineerde zalm! Je zult versteld staan in hoe weinig tijd er een heerlijke maaltijd bij jou op tafel staat.

Geniet van je maaltijd!

Gemarineerde zalm

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 2 stukken (wilde)zalm filet

  • 2 1/2 el sojasaus

  • 1 1/2 el ketjap manis

  • 1/2 el (kokosbloem)suiker

  • 1 teen knoflook

  • 3 cm verse gember

  • rode peper naar smaak

  • lente ui

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook uit, snijd de gember en rode peper fijn en meng alle ingrediënten voor de zalm. Leg de zalm in de marinade en laat de zalm voor minimaal een half uur in de marinade liggen.
  • Verhit een goede scheut olie in een koekenpan en bak de zalm met de marinade 2 a 3 minuten per kant.
Gemarineerde zalm
In deze bowl heb ik gekozen om de gemarineerde zalm te combineren met bloemkoolrijst. Verder at ik er komkommer, paprika, mango, radijsjes, spinazie, gebakken uitjes en gewokte champignons in soja saus met sesamzaadjes bij. Als saus had ik lactosevrije yoghurt met citroensap, wasabi en een tl soja saus.

P.s. ik ben benieuwd wat van deze maaltijd of een van mijn andere dinner recepten vind! Laat je dit mij weten? Dat kan door hieronder een reactie te plaatsen of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk ook eens hier voor meer recepten met vis.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*