Gemarineerde zalm

Sushi bowl met zalm

Ik houd toch zo erg van sushi…! Je kunt me er altijd in the mood voor krijgen. Volgens mij vind ik ook bijna alle soorten sushi lekker.  Het enige nadeel aan sushi vind ik dat het zo duur is.

Als ik sushi eet geniet ik daar ook echt enorm van maar soms wil ik het gewoon iets vaker eten dan alleen in een restaurant. Daarom is het zo leuk om een sushi bowl te maken. In zo’n bowl kun je alle ingrediënten stoppen die je er zelf in wilt.

Het enige wat jij hoeft te doen is bepalen welke ingrediënten….minder makkelijk dan gezegd!  

Mijn lievelingsingrediënten zijn:

  • komkommer
  • wortel
  • lente ui
  • sojaboontjes
  • champignons
  • courgette
  • avocado
  • sesamzaadjes 
  • zalm
  • krab
  • gerookte zalm

Maar je kunt natuurlijk helemaal los gaan met wat jij lekker vind! Als dressing gebruik ik vaak gewoon sojasaus met chilipepers of sambal. Je kunt het zo fancy maken als jij wilt… 

Nu vind ik het vaak lekker om de zalm te marineren en dan te bakken Ik koop vaak een diepvries variant en die moet je altijd even bakken. Hieronder vind je het recept van mijn favoriete marinade voor in een sushibowl.  

Gemarineerde zalm

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus

  • 1 el ketjap manis

  • 1 tl (kokosbloem)suiker

  • 1 teen knoflook

  • stukje rode peper

  • lente ui

Bereidingswijze

  • Snijd de zalm in blokjes, pers het teentje knoflook uit en snijd de peper en lente ui fijn
  • Meng de sojasaus, ketjap, suiker, knoflook, peper en ui samen
  • Voeg de zalm aan het mengsel toe en laat minimaal een half uur marineren
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in ca 5 minuten gaar

P.s. ik ben benieuwd wat voor bowl jij creëert! Laat je dit mij weten? Dat kan door een reactie hieronder te plaatsen of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *