Gevulde champignons

Borrelen met champignons

Hoe leuk is het om bij de borrel met vrienden en familie een lekker en ‘gezond’ hapje neer te kunnen zetten. Ik vind dat in ieder geval altijd heel leuk om te doen.  

Alleen vind ik de standaard toastjes, kaasjes en worst of chips zo saai. Veel leuker vind ik het om iets te maken wat niet al te veel tijd kost maar wel origineel is.

Daarom dacht ik laat ik is champignons gaan vullen (de vrienden waarvoor ik dit ging maken leven zo ongeveer op champignons) Pasta met champignons, spinazie en roomkaas is altijd zo’n goede combinatie dus waarom de pasta niet weglaten en met de rest een borrelhap creëren? 

Gevulde champignons

Recipe by lislovescookingCourse: Borrelhapje
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • 500 gr champignons

  • 100 gr spinazie

  • 125 gr roomkaas met kruiden

  • zout en peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Slink de spinazie in een pan op laag vuur en schep regelmatig om
  • Haal het stammetje uit de champignons, kijk wel uit dat de champignon heel blijft
  • Maal/snijd de spinazie fijn en meng het met de roomkaas
  • Vul de champignons met ongeveer 1 theelepel roomkaas mengsel per champignon
  • Leg de champignons in een ovenschaal en besprenkel de champignons met olijfolie, zout en peper
  • Bak de champignons voor 30 minuten in de oven

Notities

  • Serveer de champignons warm of koud.  
  • Er zal wat van het spinazie-roomkaas mengsel overblijven maar dat is ook heerlijk op toch dat ouderwetse toastje of op stokbrood.

P.s. Ik ben benieuwd wat jij van gevulde champignons vind. Laat je mij dit weten? Dit kan hieronder maar ook door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *