gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Vegetarische gnocchi ovenschotel met halloumi

Frisse groente met het zoute van de halloumi in combinatie met gnocchi is een heerlijke maaltijd

Ik vergeet altijd dat gnocchi bestaat. Ik moet er dan ook echt zin in hebben… maar deze schotel is echt zo lekker dat ik gnocchi weer snel een kans geef voor meerdere recepten.

Door de gnocchi eerst te koken en dan in de oven te laten bakken/garen blijft de gnocchi zacht van binnen maar heeft toch een klein krokant laagje van buiten. De groente garen lekker in een soort bouillon en het zoute van de zongedroogde tomaat en de halloumi maken deze schotel helemaal af.

Een makkelijke maaltijd om te maken maar verassend van smaak. Dat halloumi, zongedroogde tomaten en gnocchi zo goed zouden matchen had ik niet verwacht. Ik ben blij met het resultaat en ga dit zeker vaker maken!

Mocht jij nou ook deze maaltijd willen maken kan dat heel goed. Hieronder staat beschreven hoe dit kan!

Gnocchi ovenschotel

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr gnocchi

  • 90 gr halloumi

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 courgette

  • 250 gr cherry tomaatjes

  • 4 zongedroogde tomaten (zonder olie)

  • 1/2 blokje groente bouillon

  • 1 tl Funky pasta kruidenmix *

  • 1/2 el Orgasmic herbs

  • Scheutje (amandel)melk

  • 50 ml water

    * paprika-, komijn-en uienpoeder is een goede vervanger
    ** Italiaanse kruiden werkt ook

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Koop de gnocchi gaar in ongeveer twee minuten of totdat ze beginnen te drijven
  • Giet de gnocchi af en laat uitlekken in een vergiet
  • Snipper de ui en knoflook, snijd de zongedroogde tomaten fijn, snijd dr courgette in blokjes en halveer de cherry tomaatjes
  • Verhit een el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
  • Voeg de courgette toe en roerbak deze tot die gaar is (niet te lang want dit gaat ook nog de oven in)
  • Voeg het bouillon blokje, zongedroogde tomaten, pasta kruiden, peper, water en melk toe en laat dit alles 2 minuten sudderen
  • Roer de cherry tomaatjes erdoorheen en draai het vuur uit
  • Schep je groente in de ovenschaal, verdeel de gekookte gnocchi over het groente mengsel en hussel een klein beetje door elkaar
  • Bestrooi met de Orgasmic herb kruiden
  • Snijd of verbrokkel de halloumi en verdeel over de gnocchi
  • Zet de gnocchi schotel voor 20 a 25 minuten in de oven en laat voor serveren 5 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kier

Notities

  • Ik doe ovenschotels vaak 5 minuten korter in de oven en grill de schotel dan nog voor ongeveer 5 minuten. Zo krijg je een krokanter laagje aan de bovenkant.

P.s ik ben benieuwd wat jij van deze ovenschotel met gnocchi vind. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen of Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*