Griekse rijstsalade

Griekse rijstsalade

Makkelijke, vegetarische Griekse rijstsalade met groente, feta en olijven. Super simpel maar wel heel lekker!

Een salade geïnspireerd op de Griekse keuken.

Dit is een makkelijke Griekse rijstsalade die geïnspireerd is op de Griekse keuken. Een goed gevulde maaltijdsalade met lekker veel groente, zure, zwarte olijven en zoute feta. Geserveerd met een simpele dressing en klaar is je salade!

Eten uit de Griekse keuken eet ik veel te weinig en dat terwijl er zoveel lekkere gerechten zijn. Hier koos ik als basis feta en olijven en bouwde ik daar een hele salade omheen. Nou zijn de meeste Griekse salades gegeten met orzo, maar die zijn niet glutenvrij, dus koos ik voor rijst!

Griekse rijstsalade

Deze salade is makkelijk vooruit te maken, zowel lauwwarm als koud lekker, ideaal bij de bbq of gourmet of om te serveren in een wrap. De rijst is neutraal van smaak maar neemt goed de dressing op. Daarnaast combineren de frisse, rauwe groente ook heel goed met de sterke smaken van de olijven en feta! Kortom een salade voor elk moment, precies waar ik van houd!

Zelf vond ik dit ook een hele lekkere lunch salade, want je kunt ook nooit genoeg variëren in je lunch! Ga zelf lekker aan de kook en geniet van deze simpele salade.

Griekse rijstsalade

Griekse rijstsalade

Makkelijke, vegetarische Griekse rijstsalade met groente, feta en olijven. Super simpel maar wel heel lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Salade

  • rijst voor 2 personen
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1/2 kleine rode ui
  • 75 gram (plantaardige)feta
  • 15 zwarte olijven

Dressing

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el (plantaardige)yoghurt
  • 2 tl (kruiden)azijn
  • 2 tl gedroogde peterselie/munt
  • zout/peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde dressing en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de komkommer en paprika in stukjes, snijd de tomaatjes in vieren de olijven in plakjes en de rode ui in ringetjes.
  • Schep de groente door de afgekoelde rijst en verbrokkel de feta kaas hierover heen.
  • Serveer de salade met de dressing.
Trefwoord dinner, feta, grieks, groente, lunch, olijven, rijst, salade

P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade of een van mijn andere salades op mijn blog gaat maken. Laat je mij dit dan weten? Dit kan door hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept ook op Pinterest om hem niet te vergeten!
Griekse rijstsalade

One Comment

  1. Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*