Gevulde borrelplank van verschillende kleine hapjes, met deze plank wil ik inspiratie geven voor het maken van jouw eigen borrelplank
Hapjes om heerlijk mee te borrelen
Goed gevulde borrelplank van verschillende kleine hapjes, met deze plank en post wil ik jouw inspiratie geven voor het maken van jouw eigen samengestelde borrelplank. Je kunt volledig je eigen smaak laten zien. Met dit artikel wil ik je laten zien dat hapjes maken helemaal niet moeilijk is. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om de lekkerste plank neer te zetten!
Deze verschillende hapjes maakte ik voor een feestje. De augurk-ham hapjes eet ik al zolang ik mij kan herinneren. Komkommer vullen is gewoon heel leuk om te doen. Momenteel ben ik helemaal gek van brie en druiven en daarom wou ik ook een hapje met deze combi.

Dit brie hapje is mijn grote favoriet van al deze hapjes. De romige brie combineert heel goed met het frisse van de druiven en het zuren van de cranberry’s. De smaken zijn goed in harmonie en happen lekker weg. Misschien kun je er nog een pesto sausje bij maken voor net dat beetje extra.. Maar ook zo zijn ze erg lekker!

Komkommer vullen vind ik heel leuk om te doen. Omdat komkommer niet een hele aanwezige smaak heeft komen de andere smaken goed tot hun recht. De roomkaas geeft een kruidige smaak aan het hapje en het zoute van de kipfilet is hiervan een goede tegenhanger. Het kost iets meer werk dan de andere twee hapjes maar het resultaat is ook spectaculairder! Echt een aanrader!

Augurk-ham rolletjes maak ik al jaren lang. Vroeger als mijn moeder een feestje gaf stond ik ze al te maken en in de avond aan alle gasten uit te delen. Het is een smaakcombinatie die ik erg lekker vind! Het zure van de augurk met het neutrale van de ham… Een top combi!
Zoals ik al zei hebben deze hapjes niet echt een recept. Het zijn voornamelijk smaken samenvoegen die jij lekker vind in de hoeveelheid die jij lekker vind. Met dit bericht hoop ik echt jullie te inspireren tot het maken van jouw lekkerste borrelplank! Denk buiten de lijntjes, probeer smaken en combinaties uit en geniet er lekker van. Dat is iets wat ik momenteel heel erg doe en het bevalt mij super!
Hapjes plank
Course: borrel hapjes10
servings25
minutesIngrediënten
Cocktail prikkers
- Brie hapjes
brie
druiven
cranberry’s
- Gevulde komkommer
komkommer
roomkaas
kipfilet
- Augurk-ham hapjes
21 cocktail augurken
7 plakjes (tosti)ham
Bereidingswijze
- Brie hapjes
- Snijd de brie in plakjes
- Was de druiven
- Prik een paar gedroogde cranberry’s op een cocktail prikker en daaronder de druif en het stukje brie
- Gevulde komkommer
- Was de komkommer en snijd de uiteindes eraf
- Snijd de komkommer doormidden en ontdoe de komkommer van zijn zaadlijsters
- Vul de beide uitgeholde holtes met roomkaas
- Beleg een van de helften komkommer met plakjes kipfilet en leg daarna de andere helft erop
- Prik cocktailprikkers door de komkommer heen en snijd hem daarna in plakjes
- Augurk-ham hapjes
- Snijd de plakjes ham in repen, ik haalde 3 repen uit een plakje ham
- Wikkel de plakjes ham om de augurk heen en steek er een prikkertje doorheen zodat die blijft zitten
Notities
P.s. ik ben benieuwd hoe jouw favoriete borrelplank eruit ziet en welke hapjes jij maakt. Laat jij mij weten wat je maakt of als je een van mijn hartige hapjes maakt? Vind ik leuk om te zien en het inspireert mij ook weer! Je kunt hieronder jouw reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
