Hartig gevuld brood

Goed gevuld brood met hartige smaken

Ik vind het zo leuk om te experimenteren met recepten. Zo had ik bij het maken trek in spekjes en tomaat. Hier wou ik een lunchrecept mee maken, maar ik had geen flauw benul wat ik precies wou eten. Het enige wat ik wel wist is dat ik geen hartig taart deeg in huis had en naar de supermarkt fietsen teveel moeite was…

Na even nadenken besloot ik om er gewoon een brood mee te bakken. Met een heel brood met hartige smaken heb je alsnog een soort hartige taart maar dan toch weer net even ander.   

In het brood verwerkte ik naast spekjes en tomaat ook nog courgette, paprika en zongedroogde tomaten. Dit zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie en een smeuïg brood. Ik zelf vind een smeuïg brood niet erg, maar mocht je hier nou niet van houden snijd dan die courgette in stukjes i.p.v te raspen of knijp de courgette goed uit voordat je deze in het brood verwerkt.   

Geniet van je brood. Lekker voor de lunch, als hartig hapje of als hapje bij de borrel.

Mocht je dit brood nou warm willen snijd het brood dan als het afgekoeld is in plakken, leg deze plakken in een koude oven en verwarm de oven dan tot 180 graden. Als de oven op temperatuur is is jou brood ook weer lekker warm!

Hartig gevuld brood

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 160 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 2 eieren

  • 2 tl bakpoeder

  • 200 gr courgette

  • 2 tomaten

  • 1 uitje

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 rode paprika

  • 50 gr spekblokjes

  • 2 zongedroogde tomaten in olie

  • 50 ml halfvolle melk

  • 30 gr geraspte kaas

  • 1 tl gedroogde bacilicum

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Rasp de courgette
  • Snijd de tomaten, de zongedroogde tomaten en de paprika in stukjes
  • Snipper de ui en de knoflook
  • Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekjes voor 2 minuten
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze nog 5 minuten met de spekjes mee op laag vuur
  • Roer hier de gesneden tomaten en paprika doorheen en bak alles nog voor 2 minuten en laat afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier

  • Meng het meel met de melk, eieren, bakpoeder en kruiden en maak een egaal beslag

  • Roer hier de courgette, zongedroogde tomaten en de afgekoelde roerbakmix doorheen
  • Schenk het beslag in de springvorm

  • Verdeel de kaas over het beslag
  • Bak het brood voor 45 minuten in de voorverwarmde oven

  • Laat het brood nog een half uur afkoelen in de oven en een half uur buiten de oven op een rooster

Notities

  • Laat het brood goed afkoelen voordat je het brood aansnijdt. Anders heb je straks een heleboel kruimels.

P.s. Als je dit brood gaat maken dan ben ik heel benieuwd naar wat jij ervan vond. Vertel je mij dit door een reactie hieronder achter te laten of mij een berichtje te sturen op facebook of instagram @lislovescooking. Vind ik leuk! En wie weet komt jou foto terug in mijn story’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *