Hartig tomaten broodje

Een kwarkbroodje gemaakt van zongedroogde tomaat en kaas

Zelf broodjes maken doe ik graag. Dat is zo langzamerhand geen geheim meer. Maar soms is het best lastig om nieuwe smaakjes te bedenken…

Hoe gek ik ook ben op de goed gevulde kwarkbroodjes en de hele simpele kwarkbroodjes wil ik soms hier iets tussen in. Een lekker broodje die je ook bij soep of een borrel kunt serveren!

Met dit idee ging ik deze zongedroogde tomaat en kaas broodjes maken. Er zit super veel smaak aan deze broodjes waardoor ze los erg lekker zijn, maar omdat ze zo hartig zijn ook super bij een borrel.

Het zoute van de tomaat en kaas komt goed tot zijn recht en geeft dit broodje een echte smaak kick. Ik vind dit broodje stiekem een beetje lijken op een foccasia met tomaat…

Ik moet nog een beetje werken aan de foto’s, maar de smaak doet er niet minder om!
Zie hieronder het recept!

Hartig tomaten broodje

Recipe by lislovescookingCourse: lunch
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

mini broodjes bakvorm

Ingrediënten

  • 90 gr boekweitmeel

  • 50 gr (oude) kaas

  • 25 gr zongedroogde tomaten (zonder olie)

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • 2 eieren

  • 75 gr kwark

  • snufje peper

  • 1/4 tl uienpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in
  • Snijd de tomaat in kleine stukjes
  • Roer de eieren, kwark en kaas goed door elkaar
  • Voeg de kruiden, meel en bakpoeder toe en maak hier een egaal beslag van
  • Verdeel het beslag over de zes vormpjes en bak je broodjes in 20 a 25 minuten gaar, goudbruin en knapperig
  • Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt

Notities

  • Deze broodjes kun je heel goed invriezen

P.s. ik ben benieuwd of jij deze broodjes gaat maken. Laat je mij weten hoe je ze vind smaken als je ze maakt? Dit kan hieronder in de reacties en door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *