glutenvrije scones tijgernotenmeel geitenkaas

Hartige glutenvrije scones

Kleine glutenvrije scones gemaakt van tijgernotenmeel en goed gevuld met geitenkaas, granny smith appel en zure cranberry’s

Scones op een totaal andere manier dan normaal

Glutenvrije scones gemaakt van tijgernotenmeel en goed gevuld met geitenkaas, appel en cranberry’s. Deze ingredienten combineren heel goed samen als je het mij vraagt. Het zoute van de kaas, zurige van de appel en zoete van de cranberry’s combineren heel mooi samen…

Met deze smaakcombinatie in mijn hoofd bakte ik deze hartige scones. Of ik noem ze wel scones, vanwege het basis scones recept, maar zo zien ze er niet uit. Verwacht ook geen mooie broodjes hiervan want er zitten veel te veel stukjes in en niet zo extreem veel meel.

Gelukkig doet het uiterlijk niks voor de smaak en deze broodjes of scones smaken wel echt heerlijk… Ik eet ze zelfs als tussendoortje terwijl ik meestal liever voor iets echt zoets ga! Dit noem ik nou een complimentje voor mijzelf.

Ik maakte in totaal zes kleine broodjes met dit beslag maar je kunt ook een grote scone maken, bolletjes of andere vormpjes. Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit… Snijden gaat niet zo extreem makkelijk, tenzij je een heel scherp mes hebt, maar ja dan had ik het beslag ook maar niet zo vol moeten stoppen met lekkere dingen.

Lekker goed verhaal was dit weer merk ik… Ach de broodjes smaken top, ik geniet van deze combi en hopelijk jij ook! Uiterlijk, het blog verhaal of de foto maakt eigenlijk niet eens uit šŸ™‚

Veel bakplezier!

Hartige glutenvrije scones

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, hartig hapje
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

mini broodjes bakorm *

Ingrediƫnten

  • 50 gr tijgernotenmeel **

  • 50 gr boekweitmeel

  • 20 gr boter

  • 40 ml (amandel)melk

  • snufje zout

  • 25 gr cranberry’s

  • 50 gr geitenkaas

  • 1/2 granny smith appel

  • 1 el honing

  • 1/ tl sambal

  • 1/2 tl gedroogde basilicum

    * muffinvormpjes of gewoon balletjes maken werkt ook
    ** amandelmeel kan je als vervanging gebruiken

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven op 180 graden en vet de bakvorm een klein beetje in
  • Snijd de appel in kleine stukjes
  • Meng alle ingredienten samen met de hand tot een plakkerig deeg (mocht je de geitenkaas nou niet helemaal door het beslag willen hebben kneed die er dan als laatste door heen)
  • Verdeel het deeg over de zes vormpjes of maak er 6 bolletjes van
  • Zet je deeg voor 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant knapperig genoeg is

Notities

  • Het is geen heel compact en knapperig deeg door alle appel en andere ingredienten. Mocht je nou meer een echt broodje willen voeg dan 50 gr boekweitmeel toe en bak 5 minuten langer in de oven.

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze hapjes vind. Laat je mij het weten als je deze hapjes of een van mijn andere hapjes recepten gaat maken? eDit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *