Aubergine-tomaat hartige taartjes
Voor dit recept ben ik weer aan de slag gegaan met hartig taart deeg. Je kunt hier zoveel meer mee dan ik in eerste instantie dacht. De taartjes kun je vullen met wat je maar wilt!
Vandaag heb ik hartige taartjes gevuld met aubergine gemaakt. Een van mijn liefelingspasta’s is een saus met gestoofde aubergine en tomaat. Dit leek mij ook erg lekker in een taart vorm en dat pakte inderdaad ook goed uit.
Hartige taartjes met aubergine
Course: Lunch, Dinner, Hartig hapje4
servings30
minutes40
minutesDit recept is voor 2 taartjes van ca. 12 cm
Ingrediënten
2 plakjes hartig taart deeg
1/2 aubergine
6 cherry tomaatjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 el tomatenpuree
scheutje water
2 tl paneermeel
2 el geraspte kaas
1/2 tl komijn
1 tl Italiaanse kruiden
zout/peper
Bereidingswijze
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Vet je springvormpjes in met wat boter
- Snijd de aubergine in stukjes en halveer de tomaatjes
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook voor 1 minuut
- Voeg de aubergine toe en roerbak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur
- Schep de tomatenpuree bij de aubergine en voeg de komijn en zout en peper toe
- Bak dit voor 1 minuut mee en giet daarna wat water in de pan
- Laat je aubergine nog voor 2 minuten sudderen en draai daarna het vuur uit
- Bekleed je springvormpjes met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem
- Strooi hierover het paneermeel
- Verdeel het aubergine mengsel over de 2 taartvormpjes
- Druk de gehalveerde tomaatjes in het aubergine mengsel met de snijdkant omhoog
- Bestrooi de taartjes met de Italiaanse kruiden en de kaas
- Bak de taartjes voor 25 a 30 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn
P.s. Ik vond deze hartige taartjes erg lekker en hoop jij ook. Ik hoor graag je reactie wat je er van vond. Dit kan hieronder of op Instagram en Facebook.