Havermout muffins

Bananen kersen muffins

Je kunt nooit genoeg verschillende tussendoortjes hebben liggen!   Dat was de insteek achter dit recept. Ik had nog een paar overrijpe bananen in mijn kamer liggen die op moesten. Deze kon ik natuurlijk invriezen en daar banana nice cream van maken, maar ik kan er ook gewoon een lekker tussendoortje van maken. De combinatie van kersen en banaan vind ik persoonlijk erg lekker. Hierom werden het muffins die voornamelijk uit banaan en kersen bestaan. Dit keer heb ik ook voor havermout gekozen ipv speltmeel. Afwisseling is goed!  

Laatste tijd merk ik ook dat boodschappen doen wat duurder wordt. Dit komt deels door de btw-verhoging, maar ook door de winter. Ik heb geen baan, leef op stufie en wat ‘zakgeld’ van mijn ouders en probeer ook nog is zo gezond mogelijk te leven. Hierdoor merk ik dat ik keuzes moet gaan maken in de producten die ik koop. Nu koop ik al jaren voornamelijk bonus producten maar soms wil ik ook wel is waar ik nu echt trek in heb. Door mijn tussendoortjes zelf te maken en niet te kopen bespaar ik een klein beetje geld. 

Voor zes van deze muffins ben je ongeveer €1,- kwijt. Ja, je moet wel eerst alle producten kopen, maaar dan nog bakpoeder, vanille aroma en havermout over. Je gebruikt geen zes eieren, geen 500 gr havermout en ook geen 250 gr diepvries kersen. 

Het is dus niet alleen heel gezond om je tussendoortjes te maken, maar ook nog is een stuk goedkoper. 

Maar dan nu het recept!  

Havermout muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr havermout

  • 2 bananen (ongeveer 165 gram)

  • 1 ei

  • 50 ml (amandel)melk

  • 80 tot 100 gr diepvries kersen

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille aroma

  • Optioneel: 1 zakje vanille suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een muffinblik in of gebruik papieren muffin vormpjes
  • Prak de bananen fijn
  • Snijd de kersen in kleine stukjes
  • Meng alle ingrediënten, min de kersen, tot een egaal mengsel
  • Roer de stukjes kersen door het havermout mengsel
  • Verdeel het mengsel over 6 vormpjes
  • Bak de muffins voor 25 minuten in de oven

Notities

  • De muffins gaan erg moeilijk uit de vormpjes, dit komt door de banaan. Schrik hier niet van!

P.s. Mocht je de muffins gaan maken laat mij dit dan weten! Vind het leuk om te zien. Je kunt mij taggen op Instagram en Facebook of gebruik #lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *