Homemade broodje

Zelfgemaakte broodjes

Wie houdt er niet van? Een vers gebakken broodje, net bij de bakker vandaan, die nog warm is, vers ruikt en super knapperig is… Ik houd er van!

Daarom besloot ik om ze zelf eens een poging te doen tot brood bakken. Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik dit broodje goed gelukt. Het broodje smaakt als zelfgemaakt brood, is knapperig, lekker van smaak en goed te beleggen.

Mocht je deze broodjes ook willen maken is hier het recept!

Homemade broodje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Lunch, Dinner
Servings

3

servings
Prep time

1

hour 

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediƫnten

  • 130 gr boekweitmeel

  • 4 gr gist

  • 1/2 tl boter

  • 1/2 tl suiker

  • snufje zout

  • 75 ml lauwwarme melk

  • Toppings
  • sesamzaadjes

  • havermoutvlokken

  • maanzaadjes

  • pitten

Bereidingswijze

  • Mix alle ingrediĆ«nten en kneed alles voor 5 minuten goed door elkaar
  • Dek de deegbal met vershoudfolie af en laat minimaal 1 uur op een warme plek rusten
  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Maak drie bolletjes van het deeg
  • Je kunt nu sesamzaadjes/havermoutvlokken of andere smaakmakers over het broodje strooien
  • Bak de broodjes in 25 minuten gaar op 180 graden

Beleg je broodje met wat je maar lekker vind. Een van mijn favoriete is hummus, kaas en rauwkost of filet Americain met komkommer. Geniet van je broodje!

P.s. ik ben benieuwd naar hoe jij de broodjes vind en belegd. Laat je een reactie achter hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking? Vind ik leuk om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *