Italiaanse pastasaus met groente

Italiaanse pastasaus met groente

Zelfgemaakte Italiaanse pastasaus met groente. Een smakelijke saus voor over de pasta met heel veel verstopte groente!

Makkelijke saus met veel verstopte groente

Maak zelf een Italiaanse pastasaus met veel groente. De saus is makkelijk te maken en zit vol verstopte groente. Op deze manier krijg je gelijk heel veel groente binnen en kun je lekker een bord pasta eten!

Ik ben echt gek op groente! In heel veel recepten verwerk ik extra groente zodat ik elke dag lekker de aanbevolen hoeveelheid haal en meer. Maar naast dat groente gewoon heel gezond is, is het ook heel lekker. Deze Italiaanse pastasaus bewijst dat! Want ook al zitten er heel veel groentes in verstopt, je proeft dat niet.

Dit recept heb ik gemaakt voor de #foodblogswap. Ik mocht koken van PiensKeuken. Een super leuke blog met veel verschillende recepten. Ik heb al eerder een recept van haar nagemaakt en mijn eigen twist aan gegeven. Dat zijn deze gezondere chocolade muffins met courgette.

Maar toen ik het recept van de Italiaanse pastasaus tegenkwam wist ik dat ik daar mee aan de slag wou gaan! Want je kunt niet vaak genoeg pasta eten en al helemaal niet als die vol groente zit. Het recept van Pien is erg makkelijk te maken en heb die ook als basis aangehouden. Verder heb ik alleen wat extra groente, kruiden en zongedroogde tomaten toegevoegd. Zo wordt het toch mijn saus maar vind je heel veel van PiensKeuken erin terug!

Ga zelf lekker aan de slag en geniet van deze gezondere pastasaus!

P.s let niet op de foto’s, die ga ik zodra ik verhuist ben overnieuw maken! Heb ik gelijk een vriezer vol hele lekkere saus!

Italiaanse pastasaus met groente

Italiaanse pastasaus met groente

Zelfgemaakte Italiaanse pastasaus met groente. Een smakelijke saus voor over de pasta met heel veel verstopte groente!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

 • 1 grote ui
 • 3 a 4 teentjes knoflook
 • 75 gram wortel
 • 1/2 prei
 • 1 groene paprika
 • 1 rode paprika
 • 1 el hon
 • 1 el groente bouillon
 • 400 gram gepelde tomaten
 • 400 gram gezeefde tomaten
 • 5 zongedroogde tomaten in olie
 • 1 el groente bouillon
 • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies
 

 • Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringetjes en spoel goed schoon. Rasp de wortel en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsters uit de paprika's en snijd in grove blokjes. Snijd als laatste de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
 • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de wortel en prei toe en laat ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg dan de paprika toen en bak alle groentes nog 3 minuten.
 • Voeg de zongedroogde tomaten, honing, de gedroogde kruiden en het bouillon poeder toe. Bak alles voor 1 minuut en voeg dan de gezeefde tomaten en gepelde tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, voor 15 a 20 minuten sudderen.
 • Als de groentes gaar zijn pureer je de saus zo fijn als je zelf wilt en breng eventueel op smaak met zout en peper.
 • Serveer met pasta, (vegetarische)gehaktballetjes, verse basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Trefwoord avondeten, dinner, foodblogswap, glutenvrij, groente, Italiaans, lactose vrij, pasta, saus, tomaat

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere pasta recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*