Kersen chocolade muffins

Muffins van banaan en kersen met een chocolade swirl en een botercreme topping

Muffins maken vind ik erg leuk om te doen! Je kunt heel snel een leuke creatie maken die super goed smaakt… Ook kan je vaak een hele lekkere muffin creeren met de spullen die je al in huis hebt!

Laats maakte ik deze muffins. Het zijn muffins gezoet met banaan. De muffins zelf hebben een chocolade swirl en een vanille smaak. Een echte smaakexplosie! Bovenop deed ik een botercreme frosting die echt heel lekker combineert met het cakeje omdat die niet extreem zoet is. En met een topping als deze wil ik mijn muffin niet te zoet hebben!

Ik ben benieuwd wat jij van dit cakeje vind!

Kersen chocolade muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Muffins, Gebak
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Muffins
  • 1 banaan

  • 175 gr boekweitmeel

  • 20 gr cacao poeder

  • 25 gr kokosbloemsuiker

  • 2 eieren

  • 10 kersen

  • 85 ml amandelmelk

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl Living’ la Vida Choca *

  • Topping
  • 85 gr ongezouten roomboter

  • 120 gr poedersuiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • Optioneel: 1 tl acai unicorn superfood powder

    *niet perse nodig maar wel lekker. Voeg anders 1 tl kaneel toe

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je muffinvormpjes klaar
  • Prak de banaan fijn en meng deze met 70 ml amandelmelk, de eieren, kokosbloemsuiker en het bakpoeder
  • Roer dit net zo lang totdat je een egaal beslag hebt
  • Verdeel het beslag in tweeen en roer door de ene helft de cacao poeder en de choco loco kruiden met de overige melk
  • Ontpit de kersen en snijd deze in kleine stukjes
  • Roer door beide delen van het beslag de kersen
  • Voor de swirl in de muffin schep je steeds 1 lepel chocolade beslag en dan weer een lepel naturel beslag. Ga zo door totdat je muffinvormpje vol zit en al je beslag op is
  • Bak de muffins in ca 25 minuten gaar en laat ze buiten de oven volledig afkoelen voordat je de frosting erop doet
  • Frosting
  • Mix de boter met de suiker tot een romig geheel
  • Voeg op het laatste de acai powder toe en geef dit alles samen een laatste mix (zorg er wel voor dat je botercreme luchtig blijft)
  • Schep al je beslag in een spuitzak met een mondje voor fijn spuitwerk
  • Spuit, als de muffins afgekoeld zijn, de frosting op de 8 muffins

Notities

  • Bewaar de muffins met topping in de koelkast en haal ze ongeveer een half uurtje voor het serveren eruit.

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze muffins vind en of je ze gaat maken. Laat je mij het weten als je ze gemaakt heb? Vind ik erg leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *