Koffie amaretto cheesecake muffins

Muffins met een sterker tintje

Een kopje koffie met daarin een scheutje melk en amaretto… Dat is toch wel een favoriet van mij. Samen met een vriendin drink ik dit dan ook vaak als ‘toetje’!  Alleen koffie is ook weer zo koffie-achtig en niet echt een echt toetje, terwijl de smaak wel heel lekker is.

Daarom dacht ik dat het wel is tijd werd om een toetje te gaan maken met de koffie-amaretto smaak waar ik zo van houd.   Cheesecakes zijn erg lekker en goed om smaken mee te experimenteren dat ik besloot dat het cheesecake muffins moesten worden. Dit pakte zo goed uit dat ik dacht dat jullie het misschien ook wel leuk en lekker vinden om te maken. Je hebt in ieder geval een spectaculair toetje!  

Wanneer de cheesecakjes helemaal klaar zijn kun je ze optioneel nog versieren. Ik zeefde wat cacaopoeder over de muffins en druppelde er wat gesmolten chocolade over. De chocolade smolt ik in de magnetron met een klein druppeltje water tot een vloeibare massa.  

Nu zijn de koffie-amaretto cheesecake muffins helemaal klaar en ready to be eaten!  

En nu weet ik vrij weinig van echte cheesecakes maken en chocolade smelten, dus het kan vast professioneler dan dit… Maar de smaak was goed en daar gaat het om!

Koffie amaretto cheesecake muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet, Toetje
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

3

hours 

30

minutes

Ingrediënten

  • 150 gr biscuits

  • 200 gr magere kwark

  • 80 gr roomkaas

  • 15 gr maïzena

  • 100 ml koffie

  • 1 shotglas amaretto

  • 1 el vanille extract

  • 1 blokje pure chocolade

  • cacoapoeder

Bereidingswijze

  • Zet een kopje koffie

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen

  • Vet een muffinblik in en verwarm de oven voor op 180 graden

  • Maal de koekjes, boter, chocolade en koffie tot een mengsel

  • Verdeel dit mengsel over de 6 muffin vormpjes

  • Bak de bodem voor 10 minuten in de oven

  • Als de bodem in de oven staat kun je verder gaan aan het cheescake mengsel door alle ingrediënten te mengen en dit goed luchtig te kloppen
  • Wanneer de bodem klaar is verdeel je het cheesecake mengsel over de 6 vormpjes
  • Zet dit alles voor 30 minuten in de oven
  • Laat de muffins volledig afkoelen in de oven
  • Zet hierna de muffins voor minimaal 3 uur in de koelkast om ze te laten opstijven

P.s. Mocht je ze gaan maken vind ik dat super leuk om te weten. Tag mij op Instagram of Facebook of laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *