Koffie banana nicecream

Gezonder toetje met de smaken van koffie, chocolade, aardbeien en amaretto

Toetjes waar koffie in verwerkt zit ben ik gek op… Het bittere van de koffie met het zoete van ijs combineert super!

Dit keer combineerde ik banaan, koffie, amaretto, aardbeien, chocolade en amandelen tot een geweldig toetje. Door de bananen te bevriezen kun je daar ijs van maken. De aardbeien dip je in chocolade, amandelen karameliseer je in honing. En de koffie smaak breng je terug door de koffie te mengen met het bananenijs.

Een super lekker toetje met veel verschillende smaken. Extra lekker met een kop koffie en een shotje amaretto ernaast!

Hieronder staat het recept hoe ik dit toptoetje heb gemaakt!

Koffie banana nicecream

Recipe by lislovescookingCourse: Dessert
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • Nicecream
  • 3 bananen

  • 2 el oploskoffie

  • 30 ml amandelmelk

  • 1 shotglas amaretto

  • 8 aardbeien

  • Gekarameliseerde amandelen
  • 25 gr amandelen

  • 1 el honing

  • 1 tl Living’ la Vida Choca

  • Chocolade aardbeien
  • 6 aardbeien

  • 25 gr pure smeltchocolade

Bereidingswijze

  • Bevries 3 bananen zonder schil en in stukjes in de vriezer (dit duurt ongeveer 3 a 4 uur)
  • Begin ondertussen aan de chocolade aardbeien en de gekarameliseerde amandelen. Smelt de smeltchocolade en dip de aardbeien in de chocolade
  • Giet de overige chocolade in de glazen en dip de rand van het glas in de chocolade
  • Leg ze op hun kroontje en laat ze goed uitharden
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze een klein beetje gekleurd zijn
  • Voeg dan de honing en kruiden toe, meng alles goed door elkaar
  • Draai dan gelijk het vuur uit en laat ze uitkarameliseren op een bord totdat ze hard zijn
  • Snijd de overige aardbeien in stukjes
  • Als de bananen bevroren zijn vermaal deze dan in een keukenmachine tot een romig geheel
  • Voeg aan de helft van het bananen ijs de oploskoffie, amorette en honing toe
  • Nu kun je beginnen met het opmaken van de glazen. Onderin zat de chocolade, daarop de koffie nicecream laag, aardbeien in stukjes, banana nicecream laag, chocolade aardbeien en de amandelen

Notities

  • Bij mij waren de bananen net niet helemaal diepgevroren. Dit zorgden ervoor dat ik een romige bananenmoes had dat ook heel erg lekker smaakte. Dus als je niet zo heel erg van ijs houdt, maak er dan een bananenmoes van!

P.s. ga jij dit toetjes maken? Dan vind ik het heel leuk om jou creatie te zien. Tag je mij op Instagram of Facebook in je creatie of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *