Kruidenbroodjes

Kruidenbroodjes

Zelfgemaakte glutenvrije roomkaas broodjes, vol van smaak en lekker te beleggen met jou favoriete beleg of als borrelhapje

Deze glutenvrije broodjes zijn gemaakt met roomkaas en smaken hierdoor heerlijk gekruid, makkelijk om te maken en heel lekker om op te eten

Wie kent er geen roomkaas..? Ik smeer het al als klein kind op toastjes en stokbrood, dip mijn groente erin en roer het door de pasta saus. Roomkaas is een product waar je zoveel mee kan! Daarom bedacht ik glutenvrije roomkaas broodjes waarin de roomkaas verwerkt zit.

Met een actie van Fansquare, in samenwerking met leuke recepten, mag ik aan de slag met de producten van boursin. Ik heb drie opdrachten gekregen en eentje daarvan is maak een borrelhapje!

Alleen een echt borrelhapje met Boursin roomkaas vond ik niet leuk… Ik kon niet meer bedenken dan gevulde champignons, waarvan ik al een recept op mijn blog heb staan, gevulde paprika of komkommerrolletjes. En een stokbroodje besmeren met roomkaas en beleggen met groente en vlees/vis is zo persoonlijk. Die combinatie moet je maar net leker vinden…!

Daarom bedacht ik een borrelbrood. Deze glutenvrije broodjes zijn gemaakt met Boursin in het beslag. Hierdoor proef je bij elke hap de roomkaas, maar is de roomkaas toch niet heel sterk aanwezig. Ook zit er groente in verwerkt wat niemand proeft! Zo krijg je gelijk wat extra groente binnen als je lekker aan het borrelen bent.

Kruidenbroodjes
Een tip van mij: beleg dit broodje, het liefst nog een beetje warm, met extra roomkaas, stukjes tomaat of paprika en verse vijgen!

Smeer een extra laagje Boursin op je broodje en beleg hem met komkommer, zalm, carpacchio, paprika of wat jij maar lekker vind!

Kruidenbroodjes

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, borrelhapje
Servings

6

servings
Prep time

35

minutes
Cooking time

25

minutes

Mini broodjes bakvorm of een cakeblik

Ingrediënten

 • 200 gr courgette

 • 2 eieren

 • 50 ml amandelmelk

 • Ongeveer 100 gr boursin *

 • 150 gr boekweitmeel

 • 1 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • peper naar smaak

 • Optioneel: cayenne peper of chili flaxes naar smaak

  * Proef of je de smaak van boursin sterk genoeg vind in je beslag en voeg anders wat extra toe. Ik vond 50 gr iets te weinig, maar als je hem belegd is het misschien weer voldoende. Hangt echt van jou smaak af.

Bereidingswijze

 • Rasp de courgette met een grove rasp, besprenkel deze met zout en laat een halfuur uitlekken
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je broodbak vormpjes klaar of bekleed je cakeblik, als je die gebruikt, met bakpapier
 • Knijp de courgette goed uit
 • Roer de eieren met de boursin, melk en uitgeknepen courgette goed los
 • Meng het meel, bakpoeder en peper door je beslag en proef of de smaak goed is
 • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 25 minuten gaar, het zou kunnen dat je het beslag gebakken in een cakevorm langer moet bakken
 • Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt zodat het niet uit elkaar valt

Notities

 • Je kunt dit brood ook heel goed invriezen

Ik heb de Boursin roomkaas gekregen maar ik ben echt fan van deze roomkaas. Vroeger hadden wij deze thuis altijd al en zelf koop ik hem ook regelmatig. Mijn mening staat los van het feit dat ik deze roomkaas gekregen heb! Nu ik dat gezegd heb weten jullie mijn eerlijke mening…! En je kunt natuurlijk de roomkaas gebruiken die jij het lekkerste vind. Ieder zijn eigen smaak en mening 🙂

P.s. ga jij deze broodjes maken dan vind ik dat heel leuk om te horen of te zien! Laat je een reactie achter of een foto? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

One Comment

 1. Pingback: Roomkaas fondue • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*