Kruidige broccoli salade

Kruidige broccoli salade

Kruidige broccoli salade met geroosterde knoflook broccoli, zoute spekjes en frisse feta kaas. Lekker om bij frietjes of pasta te serveren!

Geroosterde broccoli met lekkere toevoegingen voor een heerlijke kruidige salade

Kruidige broccoli salade met oven geroosterde knoflook broccoli, zoute en knapperige spekjes en frisse feta kaas. Lekker om bij frietjes of pasta te serveren of om gewoon zo los te eten. Binnen no-time klaar en succes gegarandeerd!

Ik vergeet zo vaak dat broccoli eigenlijk heerlijk is om mee te koken. Het heeft een vrij neutrale smaak die bij heel veel ingrediënten past. Naast dat ik broccoli hartstikke lekker vind is het ook nog eens super gezond en ziet een broccoli er hartstikke mooi uit!

Al eerder maakte ik een koude broccoli salade maar dit keer ging ik voor een warme variant. Eigenlijk kun je dit bijna geen salade meer noemen, maar het is ook niet echt een bijgerecht… Hoe dan ook, lekker vond ik het wel!

Kruidige broccoli salade met spekjes en feta

In deze salade bak ik de broccoli in de oven. Hierdoor wordt de broccoli gaar en wat krokant en niet papperig wat snel gebeurt bij mij als ik brocooli kook. Ik gooide er lekker veel knoflook overheen voor een heerlijke smaak.

Verder maakte ik de sla de af door (vegetarische) spekjes op te bakken, om toch een zoutje te hebben in de salade, en verkruimmelde ik er feta kaas overheen. Als dressing gebruikte ik alleen citroensap en wat zout en peper. Dit brengt de smaak van de knoflook broccoli omhoog en past goed bij de zoute spekjes en frisse feta.

Serveer bij de salade gebakken aardappelen of frietjes of een stokbroodje met kruidenboter. Al denk ik dat pasta gekookt in bouillon met tomaatjes of gebakken champignons hier ook heerlijk bij is!

Kruidige broccoli salade

Recipe by lislovescookingCourse: salade
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 250 gr broccoli

 • 2 tenen knoflook

 • 2 el olijfolie

 • 75 gr (vegetarische) spekjes

 • 50 gr feta kaas

 • sap 1/3 citroen

 • zout/peper

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Maak roosjes van de broccoli
 • Pers de knoflook uit en meng deze samen met de broccoli en de olijfolie
 • Schep de broccoli in een ovenschaal en bak de broccoli voor 15 minuten, schud om de paar minuten de broccoli even om
 • Bak ondertussen de (vegetarische) spekjes uit en verkruimel de feta kaas
 • Verdeel de spekjes en de feta over de broccoli en knijp er citroensap overheen. Hussel alles goed door elkaar en je salade is klaar

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit bijgerecht vind en wat je erbij eet! Laat je mij dit zien of weten? Vind ik heel erg leuk! Je kunt hieronder deze post een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En mocht je nog op zoek zijn naar lekkere salades kijk dan eens hier voor meer inspiratie en hier voor meer dinner recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*