Luxe zoete aardappel schotel

Luxe zoete aardappel schotel

Goed gevulde, luxe zoete aardappel schotel met krokante spekjes, gebakken groente, gesmolten kaas en een heerlijk knoflook sausje!

Een ovenschotel met smaak.

Maak zelf makkelijk deze luxe zoete aardappel schotel die goed gevuld is. Gebakken zoete aardappelfriet met daarop gebakken courgette, verse tomaatjes, zoute (vega)spekjes, gesmolten kaas en frisse rucola. Een ware smaakexplosie vind je in deze ovenschotel.

Dit recept heb ik gecreerd voor de swiepswoepswap van Mandy. Ik mocht koken van de kleurrijke foodblogger Juut. Ze maakt de mooie, kleurrijke, gezonde en vegan bordjes met de lekkerste creaties. Ik zag een post op Instagram voorbij komen met zoete aardappelfrietjes en dat inspireerde mij voor een gerecht met zoete k wou er een kleurrijk, fris en gezond gerecht van maken. En ik vind zelf dat dat gelukt is!

Luxe zoete aardappel schotel

Je zou dit recept bijna een kapsalon kunnen noemen, maar dat is het met niet. Alles in deze ovenschotel is lekker vers, zit vol smaak en is aan te passen naar jou wensen. Ik ging voor gezond comfortfood en had trek in kapsalon, spekjes, de Griekse keuken en knoflooksaus. Hoe het precies ging weet ik niet meer, maar deze ovenschotel rolde uit mijn oven!

Door zelf je zoete aardappelfrietjes te bakken is dit recept een stuk gezonder dan een standaard kapsalon. Kruid de frietjes met paprika poeder, knoflook en peper voor extra diepte en smaak in je gerecht. De gebakken courgette past er perfect bij net als de rauwe tomaatjes en paprika, zongedroogde tomaten en frisse rucola. Voordat je alles op je bord schept verdeel je nog even een lading kaas over je frietjes en laat je deze smelten in de oven. Serveer er een knoflook yoghurt sausje bij en klaar is je gerecht!

Makkelijk, vullend, vol smaak en gewoon heel lekker! Heel veel kookplezier en geniet ervan šŸ˜‰

Luxe zoete aardappel schotel

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 

Ingrediƫnten

  • 400 gr zoete aardappel (frietjes)

  • 1 courgette

  • 2 grote tomaten

  • 1 rode paprika

  • 1 lente ui

  • 150 gr (vega)spekjes

  • parmezaanse kaas

  • rucola

  • optioneel: verse peterselie

  • Zoete aardappel kruiden
  • 2 el olijfolie

  • 5 zongedroogde tomaten in olie

  • 1 tl paprika poeder

  • 1/2 tl uienpoeder

  • 1 teen knoflook

  • zout/peper

  • Saus
  • 1 el knoflooksaus

  • 2 el kwark

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • sap halve citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschotel klaar.
  • Was de zoete aardappel en snijd deze in frietjes. Pers de knoflook uit en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng dit samen met de zoete aardappel goed door elkaar.
  • Bak de frietjes in 30 a 40 minuten gaar (ligt aan je oven hoelang dit duurt), en schud af en toe even om.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes, de tomaten in parten, de paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes.
  • Verhit een pan op het vuur en bak de spekjes en daarna in dezelfde pan de courgette.
  • Maak de saus door alle ingrediĆ«nten samen te mengen en zet daarna aan de kant.
  • Als de frietjes gaar zijn verdeel je er de parmezaanse kaas en spekjes overheen en grill je de schotel 5 minuten onder de grill. Na 5 minuten voeg je de tomaten, en courgette toe en grill je het geheel nog 3 a 5 minuten.
  • Serveer met de tomaat, paprika, rucola, lente ui en de saus.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze schotel of een van mijn andere avond eet recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te horen en zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *