Klein mango kwarktaartje om mee te ontbijten! Een klein glutenvrij taartje met een bodem van gepofte quinoa een zachte lactose vrije kwarklaag met mango.
Fris en zomers taartje om mee te ontbijten!
Maak zelf een klein mango kwarktaartje om mee te ontbijten! Dit is een klein glutenvrij taartje met een bodem van gepofte quinoa en havermout een zachte lactose vrije kwarklaag met frisse mango. De toppings bovenop het taartje maken dit ontbijtje helemaal af!
Ontbijten met taart blijft een goed idee! Gebakken met havermout of boekweitmeel is een vaak voorkomend ontbijttaartje bij mij, maar voor een mini-kwarktaartje zeg ik nooit nee! Want ontbijten met taart blijft een top start van de dag en dat doe ik het liefst zo vaak mogelijk. En met gezonde taartjes als deze kan dat ook zeker!
Dit keer maakte ik een mooi geel kwarktaartje. Mango is een heerlijk stuk fruit om te verwerken in ontbijtjes. De subtiele smaak is zoet, past bij heel veel smaken en is goed te pureren. Ik mengde de mango met lactose vrije yoghurt om het idee te krijgen van een echt kwarktaartje.
De bodem is van gepofte quinoa en glutenvrije havermout. Dit meng je met kokosolie en honing en druk je dan stevig aan in je springvorm. De grote structuur van de bodem gaat super goed samen met de zachte mango. Maar kijk wel goed uit, want het taartje kruimel wel lekker!
Maak dit taartje de avond van tevoren en de volgende ochtend wordt je toch vrolijk! Je hoeft alleen nog maar je taartje uit de koelkast te halen, te versieren met toppings naar keuze en je bent klaar. Een heerlijk klein, fris, vrolijk en zomers kwarktaartje om je dag mee te starten of om te delen bij een lekkere kop koffie of thee!
Mango kwarktaartje
Course: Ontbijt1
servings20
minutes3
hoursDit is een taartje van ca. 12 centimeter
Ingrediënten
10 gr gepofte quinoa
20 gr havermout
1 tl kokosolie
1/2 el honing of Syrup gold
1/2 tl Chinese 5 spice of koek en speculaas kruiden
100 gr (diepvries) mango
100 gr magere kwark
2 blaadjes gelatine
Optioneel: 1 tl honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het springvormpje met bakpapier of vet deze goed in.
- Smelt de kokosolie en de honing, schep hier de quinoa, havermout en kruiden doorheen. Schep dit in het springvormpje en druk heel goed aan in de vorm. Dit gaat het beste met een natte lepel, hoe steviger aangedrukt hoe minder kruimelig de bodem wordt.
- Bak de quinoa bodem voor 10 a 12 minuten (let op dat de quinoa niet aanbrand) in de oven en laat daarna volledig afkoelen buiten de oven.
- Maak twee blaadjes gelatine klaar volgens de verpakking.
- Pureer ondertussen de mango en roer hier de kwark en klaargemaakte gelatine doorheen. Proef of je beslag zoet genoeg is en voeg eventueel wat extra honing toe. Giet je kwarkmengsel over de afgekoelde bodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Versier jouw taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
- Je bodem zal flink kruimelen, dus tip van mij… eet je taartje boven een bordje! 😉
P.s. ga je dit gele ontbijttaartje of een van mijn andere ontbijtjes gaat maken? Laat je mij dit dan weten? Ik ben benieuwd naar wat je ervan vond. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram @lislovescooking. Vind ik leuk!
Pingback: Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola • Lislovescooking